Ruşii se laudă cu primul amical după declanşarea războiului. Reacţia echipei adverse

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Putin, mereu apreciat de liderii religioşi care conduc Iranul
Vladimir Putin, mereu apreciat de liderii religioşi care conduc Iranul

Ştearsă de pe harta sportului mondial, Rusia vrea să dea lovitura, folosindu-se de relaţiile pe care le are cu cele câteva ţări care i-au rămas alături din punct de vedere politic.

Rusia e tot mai izolată, nu doar la nivel politic, ci şi sportiv. Fotbalul e doar un exemplu, în acest sens. 

Naţionala pregătită de Valeri Karpin a ratat Mondialul din 2022 (21 noiembrie - 18 decembrie) nu pe teren, ci pentru că a fost exclusă de FIFA, înainte de a juca primul baraj, cel cu Polonia.

Şi la nivel de cluburi, ruşii suferă crunt! Pentru că Spartak Moscova, ultima lor reprezentantă rămasă în competiţiile UEFA, a fost dată la o parte de forul continental, înaintea „dublei“ cu Leipzig (Germania), în optimile Ligii Europa. Şi, începând cu următoarea stagiune, formaţiile ruse, oricum, nu vor fi primite în Liga Campionilor, Liga Europa şi Conference League.

Într-o încercare de a avea, totuşi, nişte partide internaţionale, şefii fotbalului din Rusia au început să vorbească despre un mini-turneu amical cu „ţările care n-au nimic împotriva noastră“, după cum „Adevărul“ a scris aici.

Pornind de la această idee, presa din Rusia susţine acum că echipa naţională va juca un amical cu Iranul. Informaţia a fost furnizată de Sports-Express. Şi poate fi corectă, având în vedere că cele două ţări au relaţii apropiate.

Doar că, deocamdată, Federaţia de la Teheran a negat această ştire. „Avem un singur amical bătut în cuie, cu Noua Zeelandă, în luna iunie. Se va juca în Qatar, la Doha“, a spus un oficial al federaţiei iraniene.

Nu e însă exclus ca, ulterior, ştirea acestui amical cu Rusia să fie confirmată. Asta abia după ce va primi aprobarea Ministerului de Externe, având în vedere că un amical cu o ţară precum Rusia, cu o imagine proastă în lume, reprezintă un subiect delicat, inclusiv în Iran. Aici, mai toate acţiunile sportive, care presupun deplasări peste hotare, trebuie să primească, oricum, aprobarea Ministerului de Externe.

S-au întâlnit şi înaintea Mondialului din 2018

Iranul, la fel ca Rusia, are mereu probleme în a-şi găsi adversare pentru partide de verificare din cauza reputaţiei proaste pe care o are regimul de la Teheran, la nivel internaţional.

Cele două ţări s-au întâlnit ultima dată în 2017, înaintea Mondialului din 2018, găzduit de Rusia. Atunci, partida amicală disputată, la Kazan, s-a încheiat egal, scor 1-1. 

Iranul s-a calificat pentru Mondialul din Qatar şi face parte din grupa B, alături de Anglia şi SUA. Seria va fi completată de una dintre Ţara Galilor, Ucraina şi Scoţia. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite