România visează iarăşi după 45 de ani: Care a fost cea mai bună performanţă a tricolorelor la Fed Cup

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Virginia Ruzici
Virginia Ruzici

Până vom afla cu cine şi în ce format vom juca, putem fi optimişti în privinţa viitorului, dacă e să ne luăm după declaraţiile îndrăzneţe ale fetelor.

România a revenit printre cele mai bune opt echipe de tenis feminin din lume, iar aşteptările sunt mari de la Fed Cup 2019. 

„Mereu trebuie să visezi, sper să mergem cât mai departe, e visul meu să ajungem în fazele avansate. Dacă vom juca acasă, cu asemenea public, va fi greu să pierdem“, a spus Simona Halep, după ce a adus punctul câştigător pentru România în confruntarea cu Patty Schnyder (149 WTA). Înainte ei, căpitanul-nejucător, Florin Segărceanu, a vorbit chiar despre o posibilă calificare în finala Fed Cup 2019!

Deocamdată, cea mai bună performanţă a României în această competiţie e o prezenţă în semifinale, acum 45 de ani. În 1973, pe când formatul era diferit faţă de cel actual, România a trecut, pe rând, de Brazilia (3-0), Suedia (2-1) şi Marea Britanie (2-1), înainte de a ceda în faţa Africii de Sud (1-2). Atunci, în careul de aşi, găzduit de Bad Homburg Tennis Club (Germania), din echipa României au făcut parte Judith Gohn, Virginia Ruzici şi Mariana Simionescu.

5 prezenţe are România în sferturile Fed Cup în 1973, 1974, 1978, 1980 şi 1981.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite