Răzvan Lucescu, debut formidabil în Arabia Saudită: Al-Hilal, victorie uriaşă în optimile Ligii Campionilor Asiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
razvan lucescu foto rpressport.ro

Răzvan Lucescu a lăsat PAOK Salonic cu care a câştigat titlul în Grecia, tentat de oferta generoasă a saudiţilor. Iar primul meci a fost o reuşită spectaculoasă pentru tehnicianul român.

Răzvan Lucescu a fost luat de Al-Hilal Riad, având misiunea de a reuşi ceea ce n-a putut niciun tehnician din ultimii 19 ani: câştigarea Ligii Campionilor Asiei. Ultimul triumf al celor de la Al-Hilal în această competiţie datează din 2000, pe când pe bancă se afla un alt român, Anghel Iordănescu.

Între timp, Al-Hilal a mai jucat două finale, în 2014 şi 2017, ambele pierdute, prima cu Laurenţiu Reghecampf. 

Dacă Lucescu jr va „rupe“ acest „blestem“ rămâne de văzut, însă cert e că primul pas spre îndeplinirea obiectivului l-a făcut în forţă! Marţi seară, în turul optimilor, Al-Hilal s-a impus, la Jeddah, pe terenul celor de la Al-Ahli la care a debutat un alt antrenor, croatul Branko Ivankovici.

Gazdele au condus de două ori, cu 1-0 şi 2-1, însă elevii lui Răzvan Lucescu s-a impus la final, spectaculos, cu 4-2! Astfel, înaintea returului de la 13 august, Al-Hilal a luat o opţiune serioasă pentru accederea în sferturi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite