Răzvan Burleanu a prezentat primele decizii în ceea ce priveşte reluarea şi programul Ligii 1

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Răzvan Burleanu a comunicat primele decizii legate de reluarea programului competiţional în Liga 1
Răzvan Burleanu a comunicat primele decizii legate de reluarea programului competiţional în Liga 1

Răzvan Burleanu a reacţionat după deciziile UEFA anunţate marţi, 17 martie, într-o video conferinţă, vorbind despre ceea ce urmează şi în cazul fotbalului românesc, oferind primele răspunsuri referitoare la continuarea sezonului de Liga 1.

Federaţia Română de Fotbal este în carantină, la fel şi preşedintele Răzvan Burleanu (35 de ani). Fotbalul european este îngheţat în mare măsură, campionatele naţionale fiind oprite în majoritatea statelor, iar EURO 2020 a devenit, oficial, EURO 2021.

Ce a declarat Răzvan Burleanu:

* Despre programul Ligii 1: Am decis astăzi amânarea meciurilor de play-off din martie pentru iunie 2020, ceea ce înseamnă că vom anula meciul cu Anglia de pe 7 iunie, pentru a face loc meciurilor de baraj. Data la care România trebuie să încheie campionatul este 28 iunie, în loc de 1 iunie

În momentul de faţă, la nivelul Ligii 1, mai sunt de disputat 8 etape din play-off, 12 din play-out, 14 etape din liga a 2-a şi a 3-a, din Cupa României mai avem nevoie de 2 date disponibile: pentru semifinale şi finală. Trebuie să luăm în considerare şi barajul de promovare în Liga 1. Lucrăm în prezent pentru scenariile conform cărora vom relua Liga 1. În cel mai bun caz, competiţia se va relua pe 22 aprilie, iar cea mai pesimistă situaţie prevede reluarea jocurilor pe data de 11 iunie. Dacă situaţia se va înrăutăţi, vom apela la minigrupe sau meciuri eliminatorii.

Deşi a existat o anumită rezistenţă din partea LPF şi AFAN, la final am dat dovadă de înţelegere. Obiectivul numărul 1 este siguranţa şi încrederea oamenilor implicaţi în fotbal. Obiectivul numărul 2 este sustenabilitatea cluburilor din punct de vedere financiar. Am luat decizia de suspendare a convocărilor pentru loturile naţionale până la data de 1 mai.

* Despre condiţiile de reluare  a meciurilor: Fotbalul se va relua cu porţile închise doar în momentul în care vom şti sigur că siguranţa jucătorilor, a staff-ului şi a publicului nu este în pericol. Vreau să invit pe această cale pe toţi membrii fotbalului românesc la solidaritate în zilele următoare. Vom participa activ alături de Guvernul României şi UEFA pentru sustenabilitatea tuturor proiectelor necesare

* Despre situaţia FRF: Mă aflu în autoizolare la domiciliu, ca urmare a faptului că pe 3 martie am participat la Amsterdam la tragerea la sorţi pentru Nations League. La eveniment au participat şi oficialii federaţiilor din Elveţia şi Serbia, persoane care între timp au fost declarate infectate cu COVID-19. Până acum, niciun membru FRF nu a prezentat simptome de coronavirus.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite