Deciziile COSR după decretarea stării de urgenţă în România. Ce se întâmplă cu pregătirile pentru Tokyo2020

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a anunţat, luni, după implementarea stării de urgenţă în Românie, că va susţine în continuare programele de pregătire în vederea calificării şi participării sportivilor români la Jocurile Olimpice de la Tokyo, însă a suspendat activitatea în centrele olimpice de pregătire a juniorilor.

Întreg sistemul de calificare la Tokyo 2020 este afectat în acest moment, numeroase competiţii preolimpice fiind amânate pentru date ce rămân a fi stabilite ulterior. Inclusiv organizarea Jocurilor Olimpice începând cu 24 iulie 2020 este incertă, însă deocamdată, Comitetul Olimpic Internaţional şi organizatorii din Japonia insistă că încă nu se pune problema anulării sau a amânării întrecerii supreme.

România are deja sportivi calificaţi la Tokyo 2020 la atletism (5 sportivi), baschet 3x3 (echipa feminină), canotaj (7 bărci - totalizând 18 sportivi), fotbal (echipa U23), lupte (1), nataţie (1), tenis de masă (echipa feminină) şi tir (1).

Iată care sunt precizările COSR:

* Luând act de evoluţia situaţiei epidemiologice pe teritoriul României şi decretarea stării de urgenţă pe întreg teritoriul României, pe o durată de 30 de zile, Comitetul Executiv al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, întrunit azi, 16 martie 2020, a adoptat câteva măsuri care ţin cont de instituirea stării de urgenţă şi a planului de acţiune la instituirea stării de urgenţă în România.

* Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, în conformitate cu poziţia oficială a Comitetului Internaţional Olimpic cu privire la organizarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo, a hotărât să continue susţinerea programului de pregătire, calificare şi participare la Jocurile Olimpice Tokyo 2020 ale tuturor loturilor olimpice de seniori.

* În contextul măsurilor impuse de Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, de suspendare a cursurilor tuturor unităţilor de învăţământ din România, Comitetul Executiv al COSR a decis să suspende pe durată nedeterminată activitatea Centrelor Naţionale Olimpice pentru Pregătirea Juniorilor şi a sportivilor incluşi în sistemul de Burse Olimpice pentru Juniori, începând cu 20 martie 2020.
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite