Povestea incredibiă al lui "El Clasico": 1916, singura dată când s-a jucat în 4 episoade!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lumea aşteaptă cu sufletul la gură cel mai mare război din istoria fotbalului. Barca şi Real nu vor juca un singur meci în această primăvară, ci de patru ori. Au trecut 95 de ani de la ultimul şi singurul precedent când cei doi granzi ai Spaniei s-au întâlnit de patru ori într-un sezon!

Santiago Bernabeu avea 20 de ani, iar starurile Messi şi Ronaldo aveau şi atunci un echivalent: Paulino Alcántara şi Santiago Bernabéu.

S-au dus 80 de "Clasicos" jucate pe Bernabeu, scriu cei de la El Mundo Deportivo, care amintesc şi de primul scandal monstru între madrileni şi catalani

În primul meci dintre cele două rivale, Barcelona a câştigat cu scorul de 2-1, iar în retur Realul a învins cu 4-1.

De necrezut pentru fotbalul din zilele noastre, în 1916 Barca a intrat în teren cu doi jucători mai puţin, aceştia având un accident în trenul cu care au venit spre stadion. Până la urmă, Costa şi Bru au intrat pe gazon în minutele 15 şi 30.

Cum atunci nu se ţinea cont de golaveraj, a fost nevoie de un meci de baraj. A fost un adevărat festival de goluri: după 90 de minute a fost 4-4, iar după 120 s-a terminat 6-6.

Cele două vedete ale celor două echipe, Alcantara şi Bernabeu, şi-au respectat renumele, marcând câte un hattrick. Şi mai interesant este faptul că arbitrul acelui meci jucase cu câţiva ani înainte şi la Barcelona şi la Real Madrid!

În al doilea meci de baraj, Bernabeu a egalat pentru Real Madrid dintr-o poziţie de ofsaid, iar lui Alcantara i s-a anulat un gol valabil la scorul de 2-1 pentru Barca. La 2-2 a apărat un penalty executat de Bernabeu. În prelungiri, Arangueren a marcat pentru Real Madrid dintr-o poziţie suspectă de ofsaid, iar căpitanul Barcei, Santiago Massana, şi-a pierdut răbdarea şi a scos echipa de pe teren!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite