Patrick Ekeng a murit: reacţii internaţionale la decesul mijlocaşului dinamovist. Cafu şi Anthony Martial, printre cei care au transmis condoleanţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patrick Ekeng a murit. Decesul tragic al internaţionalului camerunez a fost relatat pe larg în presa internaţională iar foşti şi actuali fotbalişti cunoscuţi pe plan internaţional au ţinut şi ei să transmită mesaje de condoleanţe pe reţelele de socializare. Printre aceştia se numără fostul căpitan al naţionalei Braziliei, Cafu, şi actualul atacant al lui Manchester United, Anthony Martial.

„Trist că am mai pierdut încă un membru al familiei fotbalului. Gândiţi-vă la familia şi prietenii lui. RIP Ekeng” a scris pe pagina sa oficială de Twitter Cafu, cel mai selecţionat jucător din istoria naţionalei Braziliei şi dublu campion mondial cu selecţionata auri-verde.

„Familia fotbalului din Camerun a pierdut un frate. Nu pot să cred. Condoleanţe familiei” a scris şi Stephan Mbia, fost coleg cu Patrick Ekeng la naţionala Camerunului, actual jucător în prima ligă chineză.

Doi jucători cunoscuţi din prima ligă engleză de fotbal au reacţionat la adresa morţii lui Ekeng. „Sfâşietor să vezi un alt fotbalist care trece în nefiinţă jucând sportul pe care îl iubim” a scris pe Twitter fundaşul spaniol al echipei Arsenal, Hector Bellerin, în timp ce atacantul lui Manchester United, Anthony Martial, a scris simplu „Rip Patrick Ekeng”.

De asemenea, atacantul ghanez al echipei West Ham United Jordan Ayew a transmis condoleanţe familiei lui Ekeng. 

  

Patrick Ekeng a murit. Reacţia Federaţiei Cameruneze

image

Federaţia Cameruneză de Fotbal (FECAFOOT) a postat mai multe mesaje pe contul oficial de Facebook cu hashtag-urile „RipPatou” şi „UnLionNeMeurtJamais” - în traducere „Un Leu Nu Moare Niciodată”, referindu-se la porecla naţionalei cameruneze, „Leii Neînfricaţi”. Ekeng a jucat două meciuri pentru naţionala cameruneză şi a fost inclus în lotul pentru Cupa Africii pe Naţiuni de anul trecut.

Pe site-ul forului fotbalistic camerunez apare un mesaj din partea preşedintelui şi comitetului executiv al Federaţiei, sub titlul „Leul Neînfricat Patrick Ekeng Ekeng a decedat pe 6 mai 2016”:

„Ce tragedie! (...) Camerunul şi marea familie a fotbalului camerunez sunt în doliu. În aşteptarea unui raport oficial al acestui incident tragic în urma căruia am pierdut un fiu şi frate, Preşedintele şi Comitetul Executiv transmit sincere condoleanţe familiei. Odihneşte-te în pace Ekeng Ekeng, Leu Neînfricat.”

Fosta echipă a lui Patrick Ekeng, Cordoba CF, l-a omagiat pe fotbalistul camerunez pe pagina oficială de Facebook, postând următorul mesaj: "Nu există cuvinte pentru a ne exprima durerea după moartea lui Patrick Ekeng. Plângem pierderea ta. Nu te vom uita niciodată, prietene. RIP.” Ekeng a jucat 14 meciuri şi a înscris un gol pentru Cordoba CF, între 2014 şi 2015.

Internaţionalul român Florin Andone, fost coleg cu Ekeng la Cordoba, a oferit şi el un mesaj de susţinere pe Twitter: „Am rămas fără cuvinte, nu-mi vine să cred. Incredibil... multă putere familiei...”

Pe contul oficial de Twitter al primei ligi de fotbal din Spania, în care Ekeng a jucat pentru Cordoba în sezonul 2014/2015, apare mesajul „O zi tristă pentru fotbal... RIP Patrick Ekeng.”

Echipele spaniole Elche CF şi Real Betis Sevilla au transmis şi ele mesaje de condoleanţe pe paginile oficiale de Twitter.

Patrick Ekeng a murit. Reacţii din presa internaţională

image


Deschiderea site-ului Marca în noaptea de vineri spre sâmbătă

Agenţii de presă şi publicaţii din întreaga lume au relatat moartea tragică a fotbalistului dinamovist în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Cotidianul sportiv spaniol „Marca” şi-a deschis pagina online cu titlul „Ekeng moare în plin meci din cauza unui stop cardiac”, notând că este „o zi tristă pentru lumea fotbalului”, ataşând şi o fotogalerie cu Ekeng jucând în prima ligă spaniolă pentru Cordoba.

BBC a relatat tragedia amintind de moartea din 2003 a unui alt internaţional camerunez, Marc-Vivien Foe, în timp ce reprezenta „Leii Neînfricaţi” la Cupa Confederaţiilor din Franţa. „The Guardian” notează, citând DigiSport, timpul îndelungat necesar pentru intrarea ambulanţei pe teren şi faptul că aceasta nu era dotată cu echipament specializat, amintind şi de moartea lui Cătălin Hâldan de acum 16 ani.

Ziarul francez „Le Monde” plasează moartea lui Ekeng în istoria tristă a fotbaliştilor decedaţi pe teren în ultimii ani, alături de Foe, Antonio Puerta, Miklos Feher sau Phil O'Donnell. 

Site-ul sportiv camerunez camfoot.com a titrat simplu în deschiderea paginei online: „Tragedie: Patrick Ekeng Ekeng a decedat”.

Citeşte mai mult pe aceeaşi temă:

Scene de groază la Dinamo - Viitorul! Patrick Ekeng a murit. Medicii au încercat în zadar să-l resusciteze

Patrick Ekeng a murit. Soţia plecase în Franţa vineri şi îl aştepta acasă după finala Cupei

Patrick Ekeng a murit. Întrebările care au nevoie de un răspuns după această tragedie

Patrick Ekeng a murit: un coleg a anunţat soţia camerunezului despre tragedie. Curg lacrimi pe stadionul Dinamo

Ekeng a murit! Mesaj sfâşietor al unuia dintre jucătorii care au încercat să-l readucă la viaţă chiar pe terenul de joc

Patrick Ekeng a murit. Cum a relatat presa internaţională tragica ştire

Ekeng a murit: e al doilea fotbalist la moartea căruia a asistat doctorul Bătineanu. Medicul e desfiinţat de Dinu

Patrick Ekeng a murit: Steaua e alături de Dinamo într-un moment teribil. Cum a reacţionat marea rivală a „câinilor“

Patrick Ekeng a murit: camerunezul ne-a lăsat o „bijuterie“ de gol, dar şi un ultim status emoţionant pe WhatsApp

Ekeng a murit: e al treilea fotbalist căruia îi stă inima din octombrie până acum. Alte tragedii de-a lungul anilor

Patrick Ekeng a murit: în Anglia, într-un caz similar, Fabrice Muamba a fost salvat. Cum a „simţit“ moartea

Patrick Ekeng a murit: fotbalul se opreşte în România. Finala Cupei nu se mai joacă marţi. Anunţ oficial făcut de FRF

Patrick Ekeng a murit. Observatorul meciului Dinamo-Viitorul: Medicul delegat ne-a confirmat că ambulanţele sunt dotate corespunzător

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite