Naomi Osaka, bulversată: Şi-a dat antrenorul afară după şase luni! Cum şi-a anunţat decizia pe Twitter

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Osaka

Americanca de 21 de ani era pe val, la un moment dat, câştigând succesiv două trofee de Grand Slam, US Open 2018 şi Australian Open 2019. Apoi, a făcut o mişcare pentru care a plătit scump.

Naomi Osaka a explodat în circuitul feminin sub îndrumarea antrenorului Sascha Bajin. În 2017, germanul de 34 de ani a luat-o pe Osaka de pe locul 68 în lume şi a dus-o până pe locul 1 mondial, ascensiune care a coincis cu cucerirea a două trofee de Grand Slam.

Apoi însă, în mod surprinzător, Osaka a renunţat la Bajin în februarie 2019, iar o lună mai târziu a anunţat că va fi antrenată de Jermaine Jenkins. A fost o mişcare complet neinspirată, fiindcă avându-l pe Jenkins în staff, Osaka a pierdut tot ce acumulase în perioada petrecută sub comanda lui Bajin.

Concret, americanca de 21 de ani n-a mai câştigat niciun trofeu, iar la turneele majore a dezamăgit crunt, după cum se poate vedea mai jos:

*French Open 2019: Turul III

*Wimbledon 2019: Turul I

*US Open 2019: Optimi

După contraperformanţa de la Flushing Meadows, unde a pierdut puncte importante în clasament, Osaka a coborât până pe 4 în ierarhia tenisului feminin. Drept urmare, acum a anunţat despărţirea de Jermaine Jenkins, explicând că va fi antrenată de tatăl ei până la sfârşitul acestui sezon.

Ce a scris Naomi Osaka pe Twitter?

*Scriu asta ca să vă înştiinţez că eu şi Jay nu vom mai lucra împreună. Sunt foarte recunoscătoare pentru timpul petrecut împreună şi pentru lucrurile pe care le-am învăţat pe şi în afara terenului, dar simt că acum e timpul potrivit pentru o schimbare. Mulţumesc pentru tot, a fost o experienţă pe cinste.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite