VIDEO Simona Halep la Toronto: victorie mare în faţa Jelenei Jankovici, scor 6-3, 6-4! Revenire cu stil pentru Simona!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jelena Jankovici şi Simona Halep se vor întâlni pentru a şasea oară FOTO Reuters
Jelena Jankovici şi Simona Halep se vor întâlni pentru a şasea oară FOTO Reuters

Simona Halep a învins-o Jelena Jankovici, scor 6-3, 6-4, în turul al doilea al turneului de la Toronto (Canada) şi s-a calificat în optimi.

Simona Halep s-a calificat în optimile turneului de la Toronto, Rogers Cup, dotat cu premii în valoare de 2,5 milioane de dolari.

Ea a învins-o în două seturi pe Jelena Jankovici, scor 6-3, 6-4, după o partidă pe care a controlat-o şi care a adus aminte de Simona de la începutul anului, care strălucea la Dubai sau la Indian Wells.

Cu un procentaj foarte ridicat pe primul serviciu, de peste 70 la sută, cu mult mai puţine erori ca Jankovici, Simona a ştiut foarte bine să se adapteze la condiţiile meteo, mai precis la rafalele de vânt care au suflat peste arena centrală. 

Prima reacţie a Simonei după victoria cu Jankovici

În setul al doilea, Jankovici s-a plâns antrenorului că nu are soluţii şi s-a contrat cu el. "Nu mai ştiu ce să fac, bate vântul, toate mingile mele se duc afară. Îmi spui să folosesc picioarele? Serios, ştiu asta".

Simona a comis de două ori mai puţine greşeli neforţate ca JJ şi a încheiat partida după o oră şi 21 de minute. Ea nu şi-a pierdut serviciul, a avut de înfruntat doar trei mingi de break, şi a realizat câte un break în fiecare set. 

În optimi, Halep va juca împotriva jucătoarei Angelique Kerber - vezi aici ora şi televizarea

Punct câştigat la fileu de Halep în meciul cu Jankovici

Livetext

Setul al doilea, 6-4 pentru SImona Halep

6-4, Game, set şi meci SImona Halep!

5-4 Jankovici se agaţă în joc, dar urmează Simona la serviciu. Breakul din startul setului încă face diferenţa în favoarea lui Halep. 

5-3 pentru Simona care salvează o minge de break şi se apropie la un joc distanţă de câştigarea meciului. 

4-3 Jelena revine de la 0-30 cu 4 mingi la rând şi rămâne în set, dar Simona va servi pentru 5-3. 

4-2 pentru Simona, care se menţine cu un break în faţă şi controlează schimburile lungi de mingi. 

3-2 Jelena rămâne aproape, dar Simona arată prea bine. "Nu ştiu cu ce ar putea veni Jelena ca să o suprindă pe SImona. Nu cred că mai e loc de întoarcere", consideră comentatorul ESPN. 

3-1 Halep salvează două mingi de break, primele ale Jelenei, şi se distanţează din nou la două jocuri. 

Jelena se ceartă cu antrenorul: "Nu mai ştiu ce să fac, bate vântul, toate mingile mele se duc afară. Îmi spui să folsoesc picioarele? Serios, ştiu asta".

2-1 Jelena revine, dar Simona are în continuare un break în faţă şi domină meciul. 

2-0, joc la zero pentru Halep, care câştigă un punct spectaculos, la fileu. 

1-0 pentru Simona, break realizat de jucătoarea noastră. Meciul e în sens unic până în acest moment. 

Simona îl cheamă la margine pe antrenorul Darren Cahill, care transmite mult calm şi încheie cu un mesaj de încurajare: "Really well done, keep it going". 

Setul 1, 6-3 pentru Simona

6-3 pentru Simona în mai puţin de 40 de minute. Tribunele o încurajează: "Si-mo-na!"

5-3 Jelena salvează două mingi de set, dar Simona urmează la serviciu. 

5-2 pentru Simona, joc confortabil al româncei, care se apropie de primul set. 

4-2 Jelena se agaţă de acest set, cu al doilea joc. 

Sunt 5000 de spectatori, majoritatea fiind fani ai Simonei. "Sunt peste tot în lume, e extraordinar", spune comentatorul ESPN. 

4-1 pentru Simona care profită şi de multe greşeli neforţate ale Jelenei Jankovici. Jucătoarea din Serbia, fostă număr 1 mondial, a început să se enerveze. 

3-1 Jelena reuşeşte primul joc al său, salvând alte două mingi de break ale Simonei, dar Halep arată mult mai stăpână pe armele sale. 

3-0 Simona is back in business! Ce start frumos de meci, la prima partidă de simplu după eşecul dureros de la Wimbledon (30 iunie). 

2-0, break Simona, care fructifică prima şansă pe serviciul Jelenei şi ne arată câte ceva din jocul care a adus-o pe 3 în lume. . 

1-0 pentru Simona Halep, joc la 15, românii din tribună se fac auziţi: Simona!, Simona! 

După o perioadă modestă ca joc şi rezultate, SImona Halep o întâlneşte pe Jelena Jankovici, prima partidă la simplu a jucătoarei noastre de la revenirea pe hard. Jocul contează pentru turul al doilea de la Rogers Cup (Toronto), fază în care Halep a acees direct.

Este un meci extrem de important pentru moralul jucătoarei noastre, care caută să recupereze firul succeselor de la început de an. De atunci, ea a trecut printr-o perioadă extrem de dificilă, după cum a spus chiar ea.

Important e şi clasamentul WTA, Halep având de făcut faţă asaltului a doua jucătoare, care caută să o detroneze pe Simona de pe podium.

Simona Halep (23 de ani) şi Jelena Jankovici (30 de ani) s-au întâlnit de cinci ori în carieră, jucătoarea din Constanţa impunându-se în ultimele patru partide. În ultimul meci dintre cele două, Halep s-a impus, în acest an, la 22 martie, în finala turneului de la Indian Wells (SUA), scor 2-6, 7-5, 6-4.

Simona a jucat şi la dublu la Toronto, fiind învinsă categoric. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite