Josep Guardiola va fi prezentat oficial astăzi ca antrenor la Bayern München

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dat ca fiind mutare sigura la Bayern München încă de la începutul anului 2013, Josep Guardiola va fi oficializat astăzi în funcţia de tehnician al grupării bavareze, pe care o va conduce pentru următoarele trei sezoane.

Josep Guardiola este gata să se întoarcă în fotbal, după ce la finalul sezonului 2011/2012 şi-a încheiat înţelegerea cu FC Barcelona şi a laut o pauză din activitatea sportivă, timp în care şi-a petrecut majoritatea timpului la New York. În această perioadă, numele spaniolului a fost vehiculat în preluarea mai multor echipe, precum Manchester United, City, Chelsea Londra, Arsenal şi AC Milan, însă tehnicianul s-a oprit în Bundesliga.

Cu toate că la Barcelona s-a făcut simpatizat de suporterii echipei catalane, Guardiola poartă acum presiunea predecesorul său la Bayern München, Jupp Heynckes, care a reuşit performanţa de a cuceri tripa: Champions League, Bundesliga şi Cupa Germaniei.

La cârma Barcelonei, Guardiola a câştigat şase competiţii: La Liga, Cupa Spaniei, Supercupa Spaniei, Champions League, Supercupa Europei şi Campionatul Mondial al Cluburilor, iar în cei şase ani petrecuţi la echipa de pe Camp Nou şi-a trecut în palmares 14 trofee. Guardiola va semna un contract valabil pentru trei sezoane şi va fi oficializat în funcţia de antrenor al lui Bayern luni după-amiază, în sala de conferinţe a stadionului Allianz Arena unde vor participa peste 200 de jurnalişti din lume.

Ştiri pe aceeaşi temă:

Guardiola, mai slab decât Heynckes? Suporterii lui Bayern München sunt rezervaţi în privinţa noului antrenor

Culisele venirii lui Guardiola la Bayern Munchen. „L-am minţit pe Ferguson“

Ca la Barcelona: Josep Guardiola a vorbit într-un interviu despre strategia pe care o va aplica la Bayern Munchen

Josep Guardiola o va înfrunta pe Barcelona. Bayern Munchen are programat în vară un meci cu echipa catalanilor

Tito Vilanova este somat să plece de la Barcelona de către unul dintre cei mai buni jucători din lume

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite