Ion Ţiriac, apărat de fiul lui, în războiul cu familia Williams: Mesaj acid postat pe Twitter

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Ţiriac a declanşat un scandal de proporţii, spunând că Serena Williams ar trebui să se retragă, dacă are decenţă
Ion Ţiriac a declanşat un scandal de proporţii, spunând că Serena Williams ar trebui să se retragă, dacă are decenţă

Schimbul de replici infantil, via reţelelor de socializare, continuă. Doar că preşedintele Federaţiei Române de Tenis şi proaspăta semifinalistă de la Australian Open tac. Şi-au trimis, deocamdată, „locotenenţii“ la înaintare.

După victoria Serenei Williams (39 de ani, 11 WTA) în faţa Simonei Halep, un alt „meci“ a început via Twitter. Cel în care tabăra americancei, prin vocea soţului Alexis Ohanian, l-a luat „la şuturi“ pe Ion Ţiriac, făcându-l „sexist, rasist şi clovn“.

Imediat, „în ring“ a sărit şi Ilie Năstase, după cum „Adevărul“ a scris aici. Iar în acest război al declaraţiilor, tabăra Ţiriac a preluat conducerea, după ce fiul miliardarului, Alexandru Ion Ţiriac, a avut şi el un mesaj kilometric, postat pe Twitter.

Ce a scris fiul lui Ion Ţiriac?

Către soţul doamnei Williams, 

Am citit mesajul postat de dumnevoastră pe twitter, cu un mix de neîncredere şi dezgust. Numele Ţiriac are o tradiţie de 70 de ani în lumea sportului şi Gentleman-ul la care faceţi dumnevoastră referire a scris câteva capitole importante în cartea tenisului mondial, în ultimele decenii. Acest om bun, fost jucător, antrenor, manager sau organizator de turnee, căruia dumnevoastră îi aruncaţi cuvinte grele, a fost unul dintre cei mai puternici avocaţi ai acestui sport şi încă este, la vârsta de 82 de ani. 

Respectul pe care noi i-l purtăm doamnei Williams este unul imens. Aşa şi trebuie să fie. Ea va rămâne în istorie drept una dintre cele 20-25 de persoane care au contribuit la dezvoltarea acestui sport. Are o personalitate care deschide uşi pentru generaţiile mai tinere de atleţi, din toate sporturile. Din toate aceste motive, noi îi suntem recunoscători. 

Domnule Williams, singurul motiv pentru care voi răspunde mesajului dumnevoastră total deplasat este acela că vorbele sunt uşor interpretate în ziua de azi, prin intermediul multitudinii de platforme existente. Discursul liber nu trebuie să fie greşit înlocuit cu defăimarea gratuită. În umila mea opinie, şi voi folosi un citat foarte bine cunoscut „odată cu puterea vin şi marile responsabilităţi”. Ca soţ al doamnei Willims, dumnevoastră nu reprezentaţi numai propria opinie când vorbiţi despre sport, ci şi vocea unui simbol. Ar fi o adevărată ruşine să periclitaţi imaginea unei legende, din cauza unor mesaje emoţionale postate pe twitter. 

Sper ca prin intermediul acestor câtorva propoziţii să aduc o urmă de înţelepciune în viitoarele dumnevoastră declaraţii publice. Poate şi ceva respect pentru un om independent, un adevărat iubitor şi care a contribuit la ridicarea acestui sport. Felicitări Serenei, o victorie meritată. Să mergi tot înainte şi să scrii istorie în cariera ta minunată!

Tiriac

Fiul lui Ion Ţiriac

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite