Incident: Organizatorii Jocurilor Olimpice au confundat Coreea de Nord cu Coreea de Sud

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La începutul meciului de fotbal feminin dintre Coreea de Nord şi Columbia de la Jocurile Olimpice, drapelul Coreei de Nord a fost confundat cu cel al Coreei de Sud de către organizatorii partidei.

Înainte de debutul întâlnirii, la prezentarea echipei nord coreene, infografia londoneză a dat greş, prezentând jucătoarele Coreei de Nord, alături de steagul Coreei de Sud. Confuzia organizatorilor i-a enervat la culme pe oficialii nord coreeni, care au decis să retragă echipa de pe teren până la remedierea problemei. Toată tevatura a durat o oră, astfel că meciul a început la 22.45, şi nu la 21.45 aşa cum fusese programat iniţial. Greşeala organizatorilor a fost privită drept incalificabilă, deoarece este bine cunoscută rivalitatea dintre cele două state asiatice vecine, Coreea de Nord şi Coreea de Sud.

„Echipa nu ar mai fi intrat pe teren dacă nu se remedia situaţia. Din păcate a durat ceva vreme până când organizatorii au reuşit să se pună la punct. Sportivii noştri nu pot concura în această situaţie, mai ales dacă au steagul Coreei de Sud alocat lângă portret”, a spus selecţionerul Coreei de Nord.
Eroarea comisă i-a determinat pe organizatori să-şi ceară scuze prin intermediul unui comunicat oficial, menţionând că „greşeala este regretabilă”.
De menţionat este că naţionala Coreei de Nord a învins Columbia, la Glasgow, cu scorul de 2-0, într-un meci contând pentru grupa G a Jocurilor Olimpice la fotbal feminin. Ambele goluri au fost marcat de Song Hui Kim. În cealaltă partidă din grupă, Statele Unite ale Americii au învins cu 4-2 reprezentativa similară a Franţei, informează site-ul oficial al Jocurilor Olimpice, www.london2012.com.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite