Horia Tecău şi Julien Roger au triumfat la Basel. Cei doi au obţinut şi calificarea la Turneul Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (România/Olanda), cap de serie numărul 4, a câştigat finala turneului de 500 de puncte de la Basel.

Horia Tecău continuă să se menţină la cel mai înalt nivel în întreceril de dublu ale circuitului ATP. Românul şi partenerul său olandez Julien Roger s-au impus, duminică,  în ultimul act al competiţiei din Elveţia împotriva americanilor Taylor Fritz/Reilly Opelka cu scorul de 7-5, 6-3, rezultat în urma căruia au primit 135,160 de euro şi câte 500 de puncte ATP.

Finala a fost echilibrată, diferenţa fiind făcută de şansele de break convertite de cele două echipe. În ciuda celor 4 oportunităţi de care au beneficiat adversarii, echipa românului reuşind să nu îşi piardă niciodată servciul, în timp ce Tecău şi Roger au convertit câte o minge de break în fiecare set  şi s-au impus după o oră şi 10 minute.

Performanţa obţinută în Elveţia s-a adăugat parcursului constant din acest an, finala de la Basel fiind cea de a patra disputată de cei doi în acest an, după cea câştigată la Madrid şi cele pierdute la Rotterdam şi Washington.

Roger şi Tecău au acumulat 3585 de puncte în clasamentul ATP  şi au obţinut calificarea matematică la Turneul Campionilor, competiţie ce va avea loc la Londra în perioada 10-17 noiembrie.

Deocamdată, 5 perechi şi-au asigurat prezenţa la turneul de la Londra, ultimele 3 locuri vacante urmând să fie ocupate la finalul Mastersului de la Paris, turneu care are loc săptămâna aceasta.
Horia Tecău şi coechipierul său Jean Julien Rojer au mai câştigat Turneul Campionilor în urmă cu 4 ani, după o finală jucată împotriva unui alt jucător din România. În 2015, cei doi s-au impus, scor 6-4, 6-3,  în disputa cu echipa formată din românul Florin Mergea şi indianul Rohan Bopanna.

Pentru Tecău, aceasta va fi a şasea participare la Turneul Campionilor, patru alături de Rojer şi două cu suedezul Robert Lindstedt. Singura dată când românul a trecut de grupe a fost atunci când a câştigat trofeul. Ultima dată ei au participat în 2017 la Turneul Campionilor, când nu au câştigat niciun meci în faza grupelor.

Horia Tecău a ajuns la 37 de titluri câştigate la dublu şi 21 finale pierdute în circuitul ATP. A câştigat 19 turnee alături de Rojer, 3 împreună  cu Max Mirnîi, 10 alături de Robert Lindstedt şi câte unul cu Victor Hănescu, Florin Mergea, belgianul Dick Norman şi jucătorul din Noua Zeelandă Marcus Daniell. Horia a ieşit învingător şi în 2012 şi în proba de dublu mixt la Australian Open 2012, unde a făcut pereche cu Bethanie Mattek-Sands.

Clasamentul LIVE pentru calificarea la Turneul Campionilor


1. Juan Sebastián Cabal / Robert Farah 8210   
2. Lukasz Kubot / Marcelo Melo 4645
3. Raven Klaasen / Michael Venus 3640
4. Kevin Krawietz / Andreas Mies 3625
5. Horia Tecău  / Jean-Julien Rojer 3585
6. Bob Bryan / Mike Bryan 3380
7. Rajeev Ram / Joe Salisbury 3290
8. Henri Kontinen / John Peers 3000
9. Ivan Dodig / Filip Polasek 2865
10. Jérémy Chardy / Fabrice Martin 2420

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite