Halep, plictisită de succes: Simona a avut o conferinţă-şoc, oferind declaraţii care spun totul despre căderea ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Halep

Simona a început acest sezon pe locul 1 mondial şi, între timp, a ajuns pe 7, având rezultate mai slabe faţă de stagiunea trecută. Acum, avem şi explicaţia pentru acest declin.

Serena Williams, Roger Federer, Lionel Messi, Cristiano Ronaldo sau Eliud Kipchoge. Sportivi care practică discipline diferite, dar care au un lucru formidabil în comun: se află în elită, la un nivel ameţitor de ridicat, nu de azi, de ieri, ci de ani de zile!

Ceea ce fascinează la acesţi atleţi e capacitatea lor fantastică de a fi motivaţi în fiecare zi pentru a deveni mai buni decât ziua precedentă. Iar asta în condiţiile în care, aparent, au câştigat tot ce se putea în domeniul lor. 

Simona Halep şi-a câştigat şi ea locul în istoria tenisului feminin şi, începând din 2014, a fost cea mai constantă jucătoare din circuitul WTA. O simplă statistică ne confirmă acest lucru: din 27 ianuarie 2014, de când a pătruns prima dată în Top 10, constănţeanca n-a mai ieşit de acolo. Adică, de 1.982 de zile! Nicio altă sportivă din tenisul feminin nu se poate lăuda cu o astfel de longevitate la ora actuală. Şi, totuşi, Simonei i-a lipsit parcă ceva pentru a fi acolo, sus de tot, lângă Serena. Cele două nu sunt despărţite doar de 22 de trofee de Grand Slam, ci şi de altceva, care nu poate fi cuantificat în cifre. Acel ceva e disperarea de a fi mereu prima. Dacă la 37 de ani, după o carieră de peste 20 de ani şi după o naştere, Serena încă se zbate să fie cea mai bună, în schimb, la 27 de ani, Simona s-a hotărât să aibă...un sezon mai relaxat!

Mărturisirea a făcut-o chiar ea, în conferinţa de presă de după victoria din turul I de la Wimbledon cu Aliaksandra Sasnovich (36 WTA). Iar vorbele lui Halep - Simona a fost catalogată de site-ul competiţiei ca fiind „dezarmant de sinceră“ - explică definitiv căderea ei din acest sezon.

„Poate la anul o să trag mai tare“

Discursul Simonei a pornit de la faptul că a fost chestionată despre inabilitatea ei de a câştiga vreun titlu în 2019. Iar asta după ce, începând din 2013, a avut trofee cucerite în fiecare an.

„Am spus că anul acesta e unul <<chill>> (n.r. – relaxat), că nu pun presiune pe mine. Sunt motivată la fiecare turneu, nu analizez prea mult, intru pe teren şi vreau să văd cât de bună pot să fiu în acest mod. Poate la anul o să trag mai tare. Acum, când pierd un meci, nu mi se mai pare un dezastru. Sunt mai relaxată aşa, încerc să îmbunătăţesc lucruri, nu neapărat legate de tenis. Când eram lider mondial, era mai multă presiune, acum nu aştept lucruri mari de la mine, ci să cresc la nivel de atitudine, de joc, nu mai sunt atât de stresată că trebuie să câştig fiecare meci“, a declarat Halep.

Şocaţi, într-un fel, de discursul lui Halep, jurnaliştii prezenţi la conferinţă au dorit să afle, totuşi, motivul pentru care Simona a ales să fie „chill“, potolindu-şi „foamea“ de trofee după un 2018 care însemnat cel mai bun sezon de al ei în circuitul WTA. Răspunsul româncei a fost, din nou, unul sincer, care n-a lăsat loc de înterpretări: „Pentru că anul trecut am câştigat un Grand Slam“.

Riscă să aibă la fel de multe finale pierdute ca şi cele câştigate

Această ultima declaraţie făcută de Simona indică şi de ce ea riscă să aibă, în curând, la fel de multe finale pierdute ca şi cele câştigate. În acest moment, bilanţul e de 18-17. Totuşi, după ce a triumfat la French Open 2018, Halep a mai câştigat un singur trofeu, la Rogers Cup 2018. Apoi, a pierdut, pe rând, finalele de la Cincinnati 2018, Doha 2019 şi Madrid 2019! 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite