Fuelco, noua mascotă a Campionatului Mondial 2014 din Brazilia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Brazilia, ţara gazdă a Campionatului Mondial următor, a ales mascota ediţiei din 2014. Numele mascotei este Fuelco, selectat de 1.7 milioane de oameni care au putut vota timp de trei luni.

Brazilienii au decis mascota pentru Campionatul Mondial de Fotbal, ediţia 2014. Numele acesteia va fi Fuelco, combinaţia din portugheză a cuvintelor „futebol“ şi „ecologia“. Denumirea a fost votată de aproape două milioane de persoane şi  a obţinut aprobarea a aproximativ 48% din voturile exprimate. Fuelco a concurat cu Zuzeco (31%), format din „azul“ (albastru) şi „ecologia“ şi Amijubi (21%), rezultat de „amizade“ (prietenie) şi „jubilo“ (bucurie).

image

Potrivit FIFA, cele trei opţiuni au fost selectate de juriul alcătuit din fostul fotbalist brazilian Bebeto, celebrităţi şi politiceni. Sondajul a fost unul închis, cu opţiuni predefinite, lucru de care s-au arătat deranjaţi o parte din cei care au votat.

Mascota Campionatului Mondial din 2014 reprezintă un tatu, animal pe cale de dispariţie în Brazilia, care se strânge sub forma unei mingi de fotbal atunci când se simte ameninţat.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite