Fotbalul mic stârneşte imaginaţia românilor!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dragonii din Ogrezeni joacă cu numele  primarului pe piept
Dragonii din Ogrezeni joacă cu numele primarului pe piept

În ligile inferioare activează formaţii cu nume care mai de care mai hazlii, de la Nouva Mama Mia Becicherecu Mic la Barcelona Malu Mare ori Băştinaşii Suciu de Sus6.

Românul n-a dus niciodată lipsă de imaginaţie, iar fotbalul din diviziile inferioare e un peisaj extrem de pitoresc atât prin numele echipelor angrenate în competiţii, cât şi prin stadioanele pe care îşi desfăşoară acestea meciurile. Patronii, investitorii sau chiar primăriile care susţin forma­ţiile par deschişi oricărei idei în privinţa botezării echipelor. Unii s-au luat după simpatiile din fotbalul mare, alţii după numele firmelor pe care le conduc şi care îşi fac reclamă pe tricouri sau pur şi simplu au preluat vechile denumiri mergând cu ele mai departe.

Aproape de Baia Mare, în judeţul Maramureş, face senzaţie echipa Băştinaşii Suciu de Sus. Evoluează în liga a 5-a şi dacă ar promova ar putea să se dueleze cu Rozalina Rozavlea sau cu Xela Asten Tăuţii Măgheruş. Până atunci însă are derby cu Deportivo La Coruia, echipă ce se vrea „satelit" a mult mai celebrei Deportivo la Coruna. În subsolul fotbalului argeşean, AS Bogaţi, AS Miroşi şi AS Săpata îşi caută drum către mica performanţă. La Alba Iulia, Recolta Gâlda de Jos, Balomir Acmariu şi Gironic Rebra joacă în liga a 4-a şi exemplele pot continua, cu Păulişana Păuliş, Seso Câmpia Turzii ori Înfrăţirea Iratoşu.

Oltenilor le-a plăcut Liga

În judeţul Dolj au fost cele mai multe formaţii de Liga Campionilor. Nu cea autentică, ci cea judeţeană. Aici au activat Barcelona Malu Mare, Ajax Dobroteşti, Inter Cîrna şi Sporting Balta Verde. Necunoscute pe plan naţional, printre olteni au avut destulă faimă, deşi cu timpul, unele au mai renunţat la numele de Ligă, probabil din cauza rezultatelor jenante.

Cele mai ciudate nume de echipe din România

- Real Teaca (BN)
- Elixir Ulmu (CL)
- Piovra Lăpuşata (VL)
- Stânca Ştefan cel Mare (NT)
- Beirut Siliştea (TR)
- Pobeda Dudeştii Vechi (TM)
- Iorom Moşteni (TR)
- Bioland Paleu (BH)
- Locadin Ţeţchea (BH)
- Stăruinţa Săcuieni (BH)
- AS Caţa (BV)
- Scorillo Caransebeş (CS)
- Leii Triteni (CJ)
- FC Păpăuţi (CV)
- Dragonii Ogrezeni (GR)
- AS Nuclear Măgurele
- Brişca Sarasău (MM)
- Blahniţa Pătulele (MM)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite