FIFA a confirmat: lista cu echipele care sunt cap de serie la tragerea la sorţi a barajului, plus naţionalele din prima urnă valorică la CM

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Naţionala României este pe locul 29 în lume. FOTO: Răzvan Păsărică
Naţionala României este pe locul 29 în lume. FOTO: Răzvan Păsărică

FIFA a anunţat astăzi oficial clasamentul FIFA-Coca Cola de pe luna octombrie, cel care este luat în considerare la tragerile la sorţi pentru turneul mondial din Brazilia. Ultimele 69 de meciuri din preliminarii, plus 20 de partide amicale şi alte 10 dispute preliminare pentru diverse competiţii continentale au modificat serios clasamentul, faţă de ultimul publicat, cel din luna septembrie.

România se află în acest moment pe locul 29 în lume, fiind pe cea mai bună poziţie din 2010 încoace, într-o urcare de două poziţii faţă de luna septembrie. 

Potrivit acestui clasament, cel mai bine patru echipe poziţionate vor fi capi de serie la tragerea la sorţi a barajului, adică Portugalia (14), Grecia (15), Croaţia (18) şi Ucraina (20).

Franţa (21), Suedia (25), România (29) şi Islanda (46) nu vor fi capi de serie la tragerea la sorţi a barajului, care are loc pe 21 octombrie (meciuri pe 15 şi 19 noiembrie). 

Tot după clasamentul FIFA de pe luna octombrie s-a stability şi prima urnă valorică pentru tragerea la sorţi a grupelor CM, care va avea loc pe 6 decembrie, şi din care fac parte următoarele naţionale: Brazilia (13, dar cap de serie din postura de ţară gazdă), Spania (1), Germania (2), Argentina (3), Columbia (4), Belgia (5) şi Elveţia (7). 

Aproape sigur acolo va fi şi Uruguay (6), care e superfavorită în barajul intercontinental cu Iordania.  

Doar în cazul în care Iordania va câştiga barajul, în prima urnă valorică ar urma să intre Olanda (locul 8, 1135.95 puncte), care i-ar lua faţa la "mustaţă" (zecimală) Italiei (1135.61)!

Batavii au anunţat sus şi tare că trag în primul rând pentru ei în partidele cu Ungaria şi Turcia, pentru a ajunge în prima urnă valorică, dar până la urmă se pare că depind de Iordania.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite