Federaţia Internaţională de Tenis, modificări majore pentru JO din 2020. În ce fel vor fi afectaţi jucătorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Picioarele sârbului Novak Djokovic sunt fotografiate în partida contra francezului Lucas Pouille în timpul turneului de tenis Australian Open la Melbourne Australia FOTO EPA-EFE / Lukas Coch

Pentru a uşura programul jucătorilor care aleg să participe la mai multe probe la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a făcut mai multe modificări faţă de precedentul competiţie.

Astfel,  în probele de dublu (atât la feminin, cât şi la masculin) şi dublu mixt se va renunţa la setul decisiv, în caz de egalitate după primele două seturi urmând să se dispute un maxi-tiebreak (cine ajunge primul la 10 puncte câştigă meciul)

De asemenea, finala masculină nu se va mai juca după sistemul "cel mai bun din cinci seturi", ci medalia de aur va fi decernată după o întâlnire cu cel mult trei seturi.

La Jocurile Olimpice de anul viitor, cele cinci probe din program, simplu feminin, simplu masculin, dublu feminin, dublu masculin şi dublu mixt, au alocate doar nouă zile pentru a îşi stabili câştigătorii.

Tablourile de concurs variază astfel

simplu masculin - 64 de locuri
simplu feminin - 64 de locuri
dublu masculin - 32 de locuri
dublu feminin - 32 de locuri
dublu mixt - 16 locuri

Regulamentul stipulează ca perechile din competiţia de dublu mixt să fie formate doar din sportivi şi sportive care evoluează în celelalte patru probe. Această probă a lipsit complet din calendarul olimpic în perioada 1924 şi 2008 şi a fost reintrodusă începând cu ediţia de la Londra, din 2012.

Ultimele două turnee olimpice au dovedit faptul că jucătorii care au ales să participe la toate cele 3 probe la care ar avea dreptul (simplu, dublu şi mixt) ar fi avut de disputat un maxim de 15 meciuri în 9 zile.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite