Este oficial. Messi nu mai continuă la Barcelona. Anunţul clubului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Messi

FC Barcelona a anunţat oficial că Leo Messi (34 de ani) nu va mai continua la clubul catalan! Se pare că cele două părţi nu au ajuns la un acord financiar după negocierile purtate joi.

“Deşi FC Barcelona şi Lionel Messi au ajuns la un acord şi la intenţia clară ca ambele părţi să semneze astăzi un nou contract, acest luucru nu se poate întâmpla, din cauza unor obstacole financiare şi structurale (regulamentele Ligii Spaniole). Drept urmare, Messi nu va rămâne la FC Barcelona. Ambele părţi regretă profund că dorinţele jucătorului şi clubului nu vor fi îndeplinite până la urmă. FC Barcelona îşi exprimă din toată inima recunoştinţa faţă de jucător pentru contribuţia sa  la creşterea clubului şi îi urează toate cele bune în viitor în plan personal şi profesional”, este anunţul catalanilor.

Telenovela rămânerii lui Lionel Messi la Barcelona s-a încheiat. Argentinianul a devenit liber de contract, de la 1 iulie, iar, de atunci, speculaţiile privind viitorul său au curs, în presa internaţională.

Barcelona a fost, practic, în imposibilitatea de a-i oferi starului său o prelungire imediată a înţelegerii. Motivul? Criza financiară care face ravagii în La Liga, din cauza pandemiei.

Pentru a salva cele 20 de grupări din prima divizie, La Liga a bătut palma cu CVC Capital Partners, un fond de investiţii. Cei de la CVC au plătit suma de 2,7 miliarde de euro, în schimbul a 10% din acţiunile campionatului spaniol de fotbal. Mai departe, La Liga a direcţionat 90 la sută din această sumă spre cluburi, sub forma unor împrumuturi care vor fi achitate, în următorii 40 de ani. 

Cele mai mari sume le-au revenit giganţilor Barcelona (280 de milioane de euro), Real Madrid (261 de milioane de euro) şi Atletico (200 de milioane de euro), clasamentul banilor fiind întocmit după modelul celui pentru drepturile TV.

Nici în aceste condiţii, starul de pe „Camp Nou” nu a ajuns la o înţelegere cu clubul catalan.

Argentinianul a câştigat cu FC Barcelona de 10 ori campionatul Spaniei şi de patru ori Liga Campionilor.

CITEŞTE ŞI:

Messi pleacă de la Barcelona: Culisele unei „rupturi“ care a zguduit lumea fotbalului

Messi îşi va începe viaţa de după Barcelona: Două cluburi se bat pentru semnătura argentinianului

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite