Este oficial. Messi nu mai continuă la Barcelona. Anunţul clubului

Este oficial. Messi nu mai continuă la Barcelona. Anunţul clubului

FC Barcelona a anunţat oficial că Leo Messi (34 de ani) nu va mai continua la clubul catalan! Se pare că cele două părţi nu au ajuns la un acord financiar după negocierile purtate joi.

Ştiri pe aceeaşi temă

“Deşi FC Barcelona şi Lionel Messi au ajuns la un acord şi la intenţia clară ca ambele părţi să semneze astăzi un nou contract, acest luucru nu se poate întâmpla, din cauza unor obstacole financiare şi structurale (regulamentele Ligii Spaniole). Drept urmare, Messi nu va rămâne la FC Barcelona. Ambele părţi regretă profund că dorinţele jucătorului şi clubului nu vor fi îndeplinite până la urmă. FC Barcelona îşi exprimă din toată inima recunoştinţa faţă de jucător pentru contribuţia sa  la creşterea clubului şi îi urează toate cele bune în viitor în plan personal şi profesional”, este anunţul catalanilor.
 
Telenovela rămânerii lui Lionel Messi la Barcelona s-a încheiat. Argentinianul a devenit liber de contract, de la 1 iulie, iar, de atunci, speculaţiile privind viitorul său au curs, în presa internaţională.
 
Barcelona a fost, practic, în imposibilitatea de a-i oferi starului său o prelungire imediată a înţelegerii. Motivul? Criza financiară care face ravagii în La Liga, din cauza pandemiei.
 
Pentru a salva cele 20 de grupări din prima divizie, La Liga a bătut palma cu CVC Capital Partners, un fond de investiţii. Cei de la CVC au plătit suma de 2,7 miliarde de euro, în schimbul a 10% din acţiunile campionatului spaniol de fotbal. Mai departe, La Liga a direcţionat 90 la sută din această sumă spre cluburi, sub forma unor împrumuturi care vor fi achitate, în următorii 40 de ani. 
 
Cele mai mari sume le-au revenit giganţilor Barcelona (280 de milioane de euro), Real Madrid (261 de milioane de euro) şi Atletico (200 de milioane de euro), clasamentul banilor fiind întocmit după modelul celui pentru drepturile TV.
 
Nici în aceste condiţii, starul de pe „Camp Nou” nu a ajuns la o înţelegere cu clubul catalan.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările