Dan Petrescu, gest admirabil în plină pandemie: A renunţat la o sumă uriaşă de bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oprirea fotbalului în România, încă din luna martie, a pus cluburile în mare dificultate, în condiţiile în care întreaga economie s-a blocat.

Oprirea vieţii normale în ultimele două luni ne va aduce un decont îngrijorător, iar efectele cu adevărat dure se vor resimţi abia în 2021, după cum ne avertizează experţii în economie.

Rămâne de văzut în ce măsură sloganul „Stăm acasă, salvăm vieţi“ a contibuit la limitarea răspândirii coronavirusului, însă cert e că blocajul creat în viaţa de zi cu zi va cauza o recesiune, cum nu s-a mai văzut în ultimele decenii. De aceea, multe domenii de activitate se confruntă cu perspectiva falimentului şi fotbalul simte din plin acest pericol. Drept urmare, în ultimele luni, cluburile au făcut eforturi disperate de a reduce cheltuielile. Peste tot, nu doar în România, salariile au fost micşorate drastic, cel puţin până la reluarea meciurilor.

În mijlocul acestui haos, Dan Petrescu, tehnicianul celor de la CFR Cluj, a luat o decizie admirabilă, după cum a anunţat gsp.ro. Concret, Petrescu şi stafful său au renunţat la salariul lor pe luna aprilie. Doar în cazul fostului internaţional acest sacrificiu financiar înseamnă 40.000 de euro, Petrescu fiind cel mai bine plătit antrenor din Liga I.

De asemenea, stafful tehnic al campioanei a acceptat amânarea plătii primelor restante până la 25 iunie. 

De altfel, cei de la CFR Cluj au ţinut să-i mulţumească lui Dan Petrescu, reconfirmându-l în funcţie pentru încă doi ani.

Ce a scris CFR Cluj într-un comunicat oficial?

*Dan Petrescu este şi va fi antrenorul echipei pentru încă minim 2 ani de zile. În această perioadă grea a fost alături de conducerea clubului şi a colaborat cu ea pentru bunul mers al echipei noastre, aşa cum a făcut-o mereu de când este la CFR. Singurul lucru pe care Dan Petrescu l-a confiscat în România în ultimii ani este performanţa.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite