„Cutremur“ la Rapid: Pancu a părăsit clubul. Unde va ajunge simbolul giuleştenilor şi pe cine l-a readus Moraru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Pancu n-a mai putut suporta situaţia haotică de la Rapid. FOTO: Răzvan Păsărică
Daniel Pancu n-a mai putut suporta situaţia haotică de la Rapid. FOTO: Răzvan Păsărică

Sătul de incertitudinea care domneşte în Grant, atacantul s-a hotărât să părăsească echipa de suflet, urmând a semna, la 38 de ani, cu o nou-promovată.

După Daniel Niculae şi Cristian Săpunaru, care au părăsit echipa imediat după finalul sezonului trecut, când Rapidul a retrogradat în eşalonul secund, formaţia giuleşteană a rămas şi fără cel mai reprezentativ jucător al său de după Revoluţie: Daniel Pancu. 

„Pancone“, care va împlini 38 de ani la 17 august, a decis să accepte oferta celor de la FC Voluntari, despre care „Adevărul“ scria încă din 18 mai. „Eu semnasem prelungirea contractului cu Rapid, deşi eram decis să nu mai continui. Antrenorul Florin Marin şi preşedintele Ovidiu Burcă m-au convins înainte de plecarea în cantonamentul de la Poiana Braşov să semnez. Mi-au zis că vor să construiască toată echipa în jurul meu. Dar mi-am dat seama că nu mai pot suporta stresul de acolo. Eu nu mai puteam să mă concentrez la fotbal, mă gândeam numai la alte lucruri. Şi nu mai vreau. De jumătate de an trăiesc în stresul ăsta, am zis că se schimbă ceva, dar nu mai pot“, a menţionat Daniel Pancu pe care cei de la FC Voluntari îl tatonează de doi ani. 

„Mă caută de mult timp, dar mereu am zis că rămân pentru Rapid. Acum, când văd ce se întâmplă, m-am hotărât să accept oferta lor. Vreau să joc fotbal, vreau să joc în Liga I. Ştiu ce e în Liga a II-a şi prin ce am trecut în urmă cu doi ani. Acum voi fi mereu la cinci minute de casă, voi juca în Liga I şi mă voi gândi numai şi numai la fotbal“, a spus Pancu. 

Fotbalistul a fost dezamăgit atât de finanţatorul din Grant, Valerii Moraru, cât şi de suporteri, mai ales după incidentele provocate de aceştia în faţa bazei Pro Rapid la reunirea lotului. 

„Până acum toată ţara ne invidia pentru galerie, pentru atmosfera pe care suporterii o făceau pe Giuleşti şi chiar pe alte stadioane. Acum, am ajuns să ne batem între noi şi să ne facem de ruşine. Sunt dezamăgit. Normal că a contat şi acest lucru în decizia mea“, a adăugat Pancu, jucător care urmează să fie prezentat oficial de FC Voluntari, joi, într-o conferinţă de presă. 

Pancu a mai evoluat în cariera sa la formaţiile Politehnica Iaşi, AC Cesena, Beşiktaş Istanbul, Bursaspor, Terek Groznîi, ŢSKA Sofia şi FC Vaslui.

Burcă, făcut de râs

Plecarea lui Pancu a venit la 24 de ore după ce noul preşedinte al Rapidului anunţa o serie de transferuri spectaculoase. „Voi mai discuta şi cu Daniel Niculae, sper să-l pot convinge să joace la Rapid şi în liga a doua. Am vorbit şi cu Ovidiu Herea. Am discutat şi cu Bozovici, şi-a arătat disponibilitatea de a veni la noi“, a spus Burcă, care s-a lăudat că el l-a convins pe Pancu să mai joace un sezon la Rapid. 

Plecarea vârfului de 38 de ani arată însă haosul care domneşte, în continuare, la club, în ciuda declaraţiilor date de oficialii echipei.

Daniel Pancu la Rapid

*21 de meciuri şi 7 goluri în Liga a II-a 

*218 meciuri şi 68 de goluri în Liga I 

*1 titlu câştigat (1999), 3 Cupe ale României (1998, 2002, 2006) şi 2 Supercupe (1999, 2002)

Costache, înapoi după patru ani

Rapid l-a pierdut pe Daniel Pancu, însă a anunţat revenirea lui Cristi Costache în stafful administrativ. Acesta va îndeplini funcţia de secretar general, după ce, în perioada 2001-2011 a fost, pe rând, director de imagine, ofiţer de presă, secretar general, administrator, delegat şi scouter. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite