Cum şi-a schimbat Astra Ploieşti faţa după venirea antrenorului Gigi Mulţescu?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Astra Ploieşti se simte bine cu Gigi Mulţescu pe banca tehnică: se află pe locul trei în Liga I, la două puncte în spatele liderului Steaua FOTO Mediafax
Astra Ploieşti se simte bine cu Gigi Mulţescu pe banca tehnică: se află pe locul trei în Liga I, la două puncte în spatele liderului Steaua FOTO Mediafax

După un început ezitant de sezon cu înfrângeri şi egaluri pe teren propriu în faţa unor formaţii mai slab cotate, Astra Ploieşti merge ceas în Liga I. Cheia acestei evoluţii foarte bune a ploieştenilor pare să fie antrenorul Gigi Mulţescu, care, de când a preluat echipa, a obţinut patru victorii din tot atâtea meciuri disputate.

Gigi Mulţescu a fost numit antrenor al Astrei imediat după etapa a IV-a din Liga I, când Astra a remizat pe teren propriu cu CS Turnu Severin. Până atunci, ploieştenii avuseseră un parcurs dezamăgitor în campionat, reuşind o victorie şi două egaluri în patru etape. Evoluţia echipei l-a nemulţumit pe patronul Ioan Neculaie, care l-a înlocuit pe Bogdan Stelea cu Gigi Mulţescu.

Mutarea a fost mai mult decât inspirată, deoarece Mulţescu a reuşit să câştige patru meciuri din patru posibile, ducând Astra până pe locul trei al clasamentului, la două puncte în spatele liderului, Steaua.

Atuurile lui Gigi Mulţescu sunt experienţa de antrenor, tehnicianul pregătind şi alte echipe de tradiţie în fotbalul românesc precum Sportul Studenţesc sau Dinamo. De asemenea, Mulţescu cunoaşte foarte bine lotul de jucători al Astrei, deoarece în sezonul trecut i-a mai pregătit pe ploieşteni. În plus, lotul este omogen, ţinând cont că echipa prahoveană evoluează de câţiva ani într-o formulă neschimbată.
Un alt atuu al Astrei este patronul Ioan Neculaie, care a asigurat Astrei un buget consistent, considerat de unii al doilea cel mai mare buget din Liga I, după cel al Stelei. Investiţiile patronului s-au văzut în ultimele sezoane când Astra a fost o nucă greu de spart de orice echipă din Liga I.

Ioan Neculaie, pe urmele lui Gigi Becali

Patronul Astrei, Ioan Neculaie, este cunoscut printre iubitorii fotbalului drept un finanţator care schimbă foarte des antrenorii. În doar opt etape scurse din actualul sezon, Neculaie a schimbat deja antrenorul. Astra a început campionatul cu Bogdan Stelea pe bancă, dar locul său a fost luat după doar patru etape de Gigi Mulţescu.
În sezonul trecut, pe la Astra s-au perindat Tybor Selymeş şi Mircea Rednic. Prahovenii au început sezonul cu Selymeş pe bancă, locul său fiind luat de Mircea Rednic. După plecarea lui Rednic, la echipă a revenit Selymeş.

Vrea să mute echipa la Giurgiu

Patronul Ioan Neculaie intenţionează ca din returul acestui sezon să mute echipa la Giurgiu. Astfel, denumirea oficială a formaţiei ploieştene va fi Astra Giurgiu, iar echipa va juca pe arena de 7.000 de locuri din micuţul oraş din sudul României. Pentru a putea găzdui meciuri de Liga I, stadionul din Giurgiu va fi modernizat: capacitatea se va dubla (14.000 de locuri), gazonul va fi schimbat şi va fi montată instalaţie de încălzire şi drenare a apei, va fi montată, de asemenea, instalaţie de nocturnă, iar vestiarele vor fi recondiţionate.

Decizia lui Neculaie de a muta echipa la Giurgiu a fost luată din cauza nemulţumirilor vizavi de costurile prea mari de chirie pe care finanţatorul le plăteşte municipalităţii din Ploieşti pentru a juca pe arena din Ploieşti meciurile de pe teren propriu. Totodată, Neculaie a ales oraşul Giurgiu, având în vedere că este originar din judeţul de lângă Dunăre.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite