Cîrstea, meci de Dosarele X cu Jabeur: Sorana a „dormit“ un set şi jumătate şi a plătit scump

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorana Cîrstea, prestaţie ciudată la Roma
Sorana Cîrstea, prestaţie ciudată la Roma

La ce a arătat în prima jumătate de oră, Sorana Cîrstea (31 de ani, 26 WTA) părea că a uitat să joace tenis! Apoi, când a realizat că e, totuşi, pe tabloul unei întreceri importante, în duel cu a 7-a jucătoare a lumii, românca a legat o serie incredibilă. Finalmente însă, a plătit din cauza modului groaznic în care a început partida.

Simona Halep şi Sorana Cîrstea sunt despărţite, în acest moment, de doar cinci locuri în clasamentul mondial. Doar că, aşa cum se întâmplă foarte des, cifrele nu spun mereu toată povestea.

Săptămâna trecută, Halep a pierdut în minimum de seturi în confruntarea cu Ons Jabeur (Tunisia, 27 de ani), la Madrid: 3-6, 2-6. Ulterior, Jabeur a cucerit trofeul în întrecerea din Spania.

Marţi seară, Jabeur, ajunsă de pe 10 WTA pe 7 WTA, după triumful de la Madrid, a dat de o altă româncă, în turul I de la Italian Open: Sorana Cîrstea (31 de ani, 26 WTA). Şi a câştigat, din nou, în minium de seturi. Diferenţa faţă de partida cu Halep a fost însă de la cer la pământ!

În primul set, Sorana Cîrstea, din păcate, a fost ca şi inexistentă. Dovadă şi faptul că a luat doar zece puncte, cedând cu 0-6 în 23 de minute!

Seria game-urilor luate de Jabeur a continuat şi în actul secund. În care tunisianca s-a dus la 2-0, în faţa unei românce care a luat un singur punct! Abia la 6-0, 2-0 pentru Jabeur, Sorana a punctat şi ea pe tabelă, făcându-şi serviciul la zero. Degeaba însă! Tunisianca a dominat meciul, în continuare, ajungând la 5-2! Probabil, la acest scor, Jabeur s-a relaxat, pentru că, brusc, a început revenirea Soranei. Care a luat game după game şi, incredibil pentru ce se întâmplase până atunci, a egalat: 5-5! Apoi, pentru prima dată după 65 de minute de joc, Cîrstea a trecut chiar în frunte (6-5), la capătul unui game incredibil în care a salvat trei mingi de break! 

După această serie fantastică a Soranei, de patru game-uri câştigate la rând, Jabeur şi-a revenit la timp şi şi-a făcut serviciul la 15 pentru a trimite setul în tiebreak. Aici, din păcate, Cîrstea a fost, din nou, depăşită complet, pierzând cu 1-7. 

După un meci cu o întorsătură ciudată în setul doi, Jabeur şi-a adjudecat calificarea după o oră şi 17 minute: 6-0, 7-6. 

În turul II de la Roma, Jabeur se va duela cu Ajla Tomljanovici (41 WTA).

Revenind la Cîrstea, pentru ea continuă seria rezultatelor slabe pe zgură, suprafaţă pe care, anul trecut, a avut prestaţii foarte bune. Atunci, Sorana a înregistrat 11 victorii şi doar 3 eşecuri pe covorul roşu, a luat titlul la Istanbul Open şi a jucat finala, la Strasbourg.

Acum, din păcate, Cîrstea are un bilanţ mediocru pe zgură (3-3) şi sunt şanse să piardă câteva poziţii în clasamentul mondial după turneul de la Roma, în funcţie de ce vor face jucătoarele aflate în spatele ei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite