BASCHET Virgil Stănescu, în Galeria Legendelor Universităţii South Alabama

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Virgil Stănescu (al treilea de la stânga la dreapta) FOTO Arhivă personală/Facebook
Virgil Stănescu (al treilea de la stânga la dreapta) FOTO Arhivă personală/Facebook

Virgil Stănescu, pivotul Steaua CSM EximBank, a fost introdus în acest weekend în Hall of Fame-ul (Galeria Legendelor) Universităţii South Alabama, pentru care a evoluat timp de trei sezoane, între anii 1998-2001.

Cel mai bun sezon al său a fost ultimul, 2000/2001, atunci când Virgil Stănescu a avut medii de 14,0 puncte, 8,4 recuperări şi 2,0 pase decisive pe meci, cu un procentaj al aruncărilor din acţiune de 53,4 la sută, în cele 33 de meciuri disputate.
Actualul preşedinte-jucător al Stelei i-a condus pe cei la South Alabama Jaguars către două titluri ale Conferinţei Sun Belt (2000 şi 2001), fiind în fiecare sezon cel mai bun marcator şi recuperator al echipei.

Pentru performanţele sale, Stănescu a fost ales în fiecare dintre cei doi ani în cea mai bună echipe a Conferinţei, precum şi în cea mai bună echipă a turneului final. De asemenea, în 2000 a fost MVP-ul turneului final.
În istoria Universităţii South Alabama, Virgil Stănescu ocupă locul 12 în topul tuturor timpurilor la puncte marcate, cu 1126, este pe locul şase la recuperări, cu 648 şi pe locul 3 la double-double (cel puţin 10 puncte şi 10 recuperări într-un meci), cu 27 de reuşite. Mediile sale pe întreaga carieră universitară sunt de 12,5 puncte, 7,2 recuperări şi 1,7 pase decisive în 28,3 minute jucate pe meci. În total, Stănescu a evoluat în 90 de partide pentru Jaguars, în cele trei sezoane petrecute acolo.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite