Adrian Diaconu: ”Am crezut că este cel mai groaznic meci din cariera mea”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Supranumit ”Rechinul”, Adrian Diaconu (27 de victorii, din care 15 prin KO) a reușit să câștige la puncte în fața lui Omar Shaik. Românul și-a atins obiectivul, iar cariera sa este relansată. În aceeași gală desfășurată la Montreal, Lucian Bute și-a apărat pentru a 6-a oară titlul mondial la supermijlocie, în versiunea IBF.

În vârstă de 32 de ani, Diaconu a dovedit în acest meci că poate controla disputa prin calm și cu o bună strategie. ”Mi-am propus să fac un meci disciplinat pentru că știam că adversarul meu este periculos. Pentru câteva clipe, am crezut că acesta este cel mai groaznic meci din cariera mea”, a declarat românul făcând referire la faptul că în repriza a doua a fost numărat de arbitru după ce a recepționat o lovitură. Specialiștii din Canada au apreciat faptul că Diaconu și-a pus un genunchi pe sol, astfel el reușind să-și tragă sufletul și să poată merge mai departe.

Considerat cel mai frumos al galei din această dimineață, meciul Diaconu - Sheika i-a încântat pe spectatori, care l-au ovaționat pe român. ”Nu sunt surprins că a rezistat până la sfârșit pentru că nimeni nu a reușit până acum să-l doboare”, a declarat ”Rechinul” la conferința de presă, unde ziariștii canadieni au sesizat că el vorbește acum mult mai bine în franceză. 

Declarat învingător la puncte ( 98-91, 97-92, 98-92), cel care speră să poată lupta din nou pentru titlul mondial a mărturisit: ”Mulți mă întreabă dacă mă voi bate cu Tavoris Cloud, însă nu eu sunt cel care decide. Cred că rețelele de televiziune și amatorii de box iubesc stilul meu. Cred că merit să primesc un nou meci, iar dacă va suna telefonul voi răspunde”.

Pentru prima dată în carieră, Diaconu l-a însoțit pe prietenul și compatriotul său Lucian Bute în stagiul de pregătire din Florida, unde s-a pregătit intens timp de șase săptămâni. ”E ușor cu o bună pregătire. Am fost cu Lucian, unde am avut parte de box, box și box”.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite