„A înviat Dobrin“: unde a fost descoperit Hamed Kone, atacantul african care a făcut ce a vrut cu Pintilii şi cu Tamaş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kone (stânga)
Kone (stânga)

Dacă FC Voluntari – Steaua, scor 3-1, ne-a dovedit ceva, atunci acela a fost că nu benzile TRX ale lui Neubert te fac campion. Luni, mult lăudata FCSB a fost răpusă de un jucător supraponderal.

Vorbim despre Ben Hamed Kone, cel care a decis partida din „Ştefan cel Mare“ prin „dubla“ sa din minutele 89 şi 90+4. Şi ce goluri! 

La primul, vârful african s-a transformat în Messi, iar Pintilii şi Tamaş în jaloane. Kone a pornit din jumătatea proprie şi, după o cursă de vreo 50 de metri, l-a executat cu sânge rece pe Niţă. La al doilea său gol, tot Pintilii şi Tamaş au fost „clienţii“ lui Kone, fiind „hipnotizaţi“ de preluarea şi de finalizarea acestuia.

După meci, a venit dezvăluirea lui Dumitru Dragomir, preşedinte de onoare la FC Voluntari: „Kone, dacă e bine pregătit, face ravagii. Acum are cinci kilograme în plus“.

„Adevărul“ prezintă traseul fotbalistic al unui african care l-a eclipsat pe Marica de la Steaua şi care n-a putut fi oprit de nişte adversari, care speră să joace pentru România la Euro 2016.

A înscris mai mult la noi decât în Singapore

Născut la Abidjan (Coasta de Fildeş), noua vedetă a celor de la FC Voluntari şi-a început cariera de profesionist la un club local, JMG Abidjan. După două sezoane aici, fotbalul l-a purtat într-o călătorie exotică:

*Chonburi (Thailanda)

*Home United (Singapore)

*Gainare Tottori (Japonia, liga a doua)

*Slavia Sofia (Bulgaria)

*FC Clinceni (România, liga a doua)

De remarcat că nicăieri în lume, Kone n-a reuşit să înscrie atât de des, precum în România. În Singapore a avut o singură reuşită, în liga a doua japoneză a strâns patru goluri, iar cel mai bun bilanţ l-a avut la Clinceni, acolo unde a totalizat şase goluri în 37 de apariţii în „B“. Până la confruntarea cu Steaua, africanul punctase de trei ori în 21 de meciuri de prima ligă pentru FC Voluntari. 

400.000 de euro e cota de piaţă a lui Ben Hamed Kone, potrivit site-ului de specialitate, transfermarkt.de.   A fost cel mai bun meci pentru mine. Eu, când primesc mingea, mă duc. Aşa am reuşit să-i driblez pe adversari. Ben Hamed Kone atacant FC Voluntari  

„A înviat Dobrin“

Ben Hamed Kone a ajuns în România, la FC Clinceni, fiind luat acolo de preşedintele Dan Lazărescu, fost arbitru asistent. Cât a evoluat la divizionara secundă, adică în sezoanele 2013-2014 şi 2014-2015, africanul era idolul tribunelor. „A înviat Dobrin“, a scris ziarulargesul.ro, după un meci Clinceni – Gloria Buzău, scor 3-0, în care, deşi n-a înscris, Kone a avut o prestaţie excelentă. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite