Valeriu Gheorghiţă anunţă că, în anumite centre s-a subestimat adresabilitatea, iar numărul de doze a fost rapid epuizat: Lucrurile vor fi, evident, corectate

Valeriu Gheorghiţă anunţă că, în anumite centre s-a subestimat adresabilitatea, iar numărul de doze a fost rapid epuizat: Lucrurile vor fi, evident, corectate

Valeriu Gheorghiţă a menţionat că această creştere a numărului de cazuri de COVID motivează unele persoane să se vaccineze cu prima schemă. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a afirmat că în anumite centre de vaccinare a fost subestimat numărul celor care se vor prezenta, iar astfel numărul de doze a fost epuizat rapid, precizând că aceste lucruri vor fi corectate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Valeriu Gheorghiţă a fost întrebat, marţi, dacă au fost probleme cu cantităţile de vaccin şi dacă sunt centre care nu mai au vaccin. 

“Am primit şi eu astfel de sesizări că în anumite centre de vaccinare nu ar fi suficiente doze. Aş spune faptul că toate centrele de vaccinare şi Direcţiile de Sănătate Publică au avut suficient timp să aprovizioneze cu doze, însă, eu cred că în anumite centre s-a subestimat o adresabilitate crescută a persoanelor şi în felul acesta numărul de doze a fost rapid epuizat, dar lucrurile vor fi evident corectate, se va reface stocul necesar de vaccinuri aşa încât chiar începând de astăzi sau de mâine să nu fie probleme din acest punct de vedere”, a explicat Valeriu Gheorghiţă. 

El a menţionat că această creştere a numărului de cazuri de COVID motivează unele persoane să se vaccineze cu prima schemă. 

“Iată că faptul că, din păcate, avem o creştere exponenţială a numărului de cazuri acest lucru motivează o parte dintre persoane să se vaccineze cu prima schemă şi acesta este un lucru foarte important pentru că prioritatea pentru noi rămâne să creştem acoperirea vaccinală la nivel populaţional cu prima schemă, este măsura care va avea un impact din punct de vedere epidemiologic pe răspândirea virusului şi pe creşterea numărului de cazuri. De asemenea, în paralel avem o adresabilitatea, aşa cum era de aşteptat ca în primele zile să vorbim de un număr mai mare de persoane care se prezintă în centrele de vaccinare pentru a beneficia de doza de rapel”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă. 

Toate persoanele care au mai mult de şase luni de la administrarea celei de-a doua doze de vaccin anti-COVID-19 pot primi, începând de marţi, a treia doză.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările