Sorina Pintea, despre mâncarea nesănătoasă din grădiniţe: „Direcţiile de sănătate publică pot dispune închiderea lor“

Sorina Pintea, despre mâncarea nesănătoasă din grădiniţe: „Direcţiile de sănătate publică pot dispune închiderea lor“

FOTO: Eduard Enea

Ministrul Sănătăţii a fost întrebată despre alimente nesănătoase, precum margarină sau mezeluri, care se dau copiilor la unele grădiniţe iar aceasta a răspuns că alimentaţia şcolarilor şi preşcolarilor este reglementată.

Sorina Pintea a declarat că direcţiile de sănătate publică pot chiar să dea amenzi şi să închidă astfel de unităţi de învăţământ, dacă primesc sesizări, a declarat  ministrul, miercuri, la Găeşti, judeţul Dâmboviţa, conform agrepres.ro
 „Este un ordin, 1563 din 2008, care reglementează alimentele interzise şcolarilor şi preşcolarilor. Acest ordin este coroborat cu un ordin din 1995 şi cu unul din 2001 care reglementează întreaga activitate a unei grădiniţe. Teoretic, la sesizări, inspecţia din cadrul DSP-urilor poate să verifice aceste aspecte, să dea amenzi şi chiar să meargă până la închiderea acestor grădiniţe”, a spus Pintea.
 
Şefa de la Sănătate a adăugat că există şi controale tematice, dar că se pot face sesizări, iar cu privire la acestea autorităţile vor demara acţiuni de verificare. „Din ceea ce ştiu eu, au fost aplicate sancţiuni, nu într-o valoare mare. Sancţiunea pentru persoane fizice este între 1.000 şi 2.000 de lei, iar pentru persoane juridice între 5.000 şi 10.000 de lei. Dar, de regulă, există controale tematice şi atunci bănuiesc că toată lumea se pregăteşte. Ştim foarte bine cum merg lucrurile, dar când se fac sesizări se verifică punctual. Nu au fost aşa multe sesizări şi cuantumul amenzilor nu a fost atât de mare”, a mai precizat Sorina Pintea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: