Societatea Română de Pediatrie cheamă părinţii la grădiniţă pentru a-i învăţa cum să-şi crească micuţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ateliere de informare pentru părinţi în 14 grădiniţe din Capitală FOTO Adevărul
Ateliere de informare pentru părinţi în 14 grădiniţe din Capitală FOTO Adevărul

În perioada martie–mai 2013, Societatea Română de Pediatrie desfăşoară ateliere de informare pentru părinţi în 14 grădiniţe publice şi private din Bucureşti. În cadrul atelierelor, vor fi abordate teme esenţiale în îngrijirea corectă a celor mici - nutriţia potrivită diferitelor grupe de vârstă şi prevenirea bolilor infecţioase ale copilăriei.

Acest proiect de educare vizează nu doar părinţii, ci şi personalul grădiniţelor şi are ca scop acoperirea nevoilor de informare şi facilitarea accesului la recomandările specialiştilor.

“Grădiniţele şi părinţii împart rolurile principale din viaţa copiilor şi investesc în ei multă dragoste, energie, răbdare, timp, iar menţinerea sănătăţii este unul dintre scopurile principale. Mai ales că, din ce în ce mai mult, părinţii sunt tentaţi să urmeze curente de creştere a copiilor care acoperă o paletă foarte largă, de la vegetarianism până la răsplătirea copilului cu fast-food la fiecare pas. Este esenţial ca părinţii să se informeze atent şi de la persoane avizate, pentru a creşte un copil sănătos, dezvoltat armonios, ferit de boli, cu o atitudine echilibrată faţă de alimentaţie“, a declarat doctorul Luminiţa Florea, medic specialist în nutriţie.

Părinţii pot afla mai multe despre bolile apărute odată cu intrarea în colectivitate, despre cele mai eficiente metode de prevenire a acestora, precum şi sfaturi utile pentru depistarea lor.

"Cel mai eficient mod de a menţine sănătatea rămâne profilaxia - prevenţia bolilor. Cum poţi face o profilaxie eficientă? Educând pacientul, ajutându-l să primească informaţii medicale corecte, adaptate vârstei sale, nevoilor, sferei de interes şi viitorului său. Achiziţia de cunoştinte şi schimbarea de atitudini şi mentalităţi îl vor determina să se transforme din pacient într-un partener real al cadrelor medicale în lupta pentru menţinerea propriei sale sănătăţi", consideră doctorul Valeria Herdea.

Prin organizarea atelierelor “Să protejăm împreună copilăria”, Societatea Română de Pediatrie atrage atenţia părinţilor asupra necesităţii şi importanţei de a menţine o relaţie deschisă de comunicare cu medicul pediatru sau medicul de familie, factori care au un rol decisiv în asigurarea unei bune sănătăţi a copiilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite