Români condamnaţi la închisoare pentru că furau cardurile pensionarilor. Ei foloseau şiretlicuri ca în filme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi români au fost condamnaţi la şase ani de închisoare după ce au fost prinşi că furau cardurile unor pensionari şi le scoteau banii. Ei au pledat „vinovat" la proces.

Ioan Hutup (30 de ani) şi Elena Batan (38 de ani), doi români care trăiau în Marea Britanie, au fost condamnaţi la câte şase ani de închisoare după ce autorităţile i-au prins că spionau bătrânii în timp ce-şi foloseau cardurile bancare la supermarketuri.

Românii le aflau codul PIN, le furau cardurile pensionarilor şi le goleau conturile, relatează presa internaţională.

„Tehnica implica în mod obişnuit patru persoane care supravegheau victimele în timp ce acestea îşi foloseau cardurile în supermarketuri", a explicat procurorul David Lee.

Cei doi au fost judecaţi şi au pledat „vinovat" la acuzaţia de conspiraţie în vederea furtului, conspiraţie la jaf şi conspiraţie la fraudă. În plus, şi-au asumat vina şi pentru o acuzaţie de jaf.

Românii au furat de la oameni timp de opt luni.

Tehnici de abordare

Hutup şi Batan au apelat la diverse şiretlicuri pentru a pune mâna pe banii britanicilor. Când nu se descurcau singuri, apelau la complici.

Procurorul care s-a ocupat de caz susţine că odată luată în vizor, victima era urmărită acasă de alţi membrii ai bandei, care o acostau în faţa locuinţei pretinzând că sunt turişti rătăciţi şi cerând ajutor cu o hartă.

În timp ce acesteia i se distrăgea atenţia în acest fel, cardul îi era sustras de altcineva.

O metodă mai „inocentă" era aceea în care hoţii spuneau că suferă de diabet şi au nevoie de un pahar cu apă pentru a-şi lua medicaţia. Astfel, ei ajungeau în casa victimei, iar până la a-i fura cardul nu mai era decât un pas.

Ulterior, banii de pe carduri erau scoşi foarte repede, de multe ori înainte ca păgubitul să realizeze că i s-a furat.

Vezi aici cum arată cei doi români condamnaţi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite