PROGNOZA METEO Temperaturi ridicate în toată ţara. Cum va fi vremea în Bucureşti şi în ţară de Rusalii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Meteorologii anunţă temperaturi ridicate pentru următoarele zile FOTO Adevărul
Meteorologii anunţă temperaturi ridicate pentru următoarele zile FOTO Adevărul

Meteorologii arată că vremea va fi frumoasă în următoarele zile. Practic, spun specialiştii, vom avea parte de soare, dar norii nu ne vor ocoli, întrucât instabilitatea atmosferică este tot mai accentuată. Prin urmare, este posibil să apară ploi în diferite zone ale ţării în a doua jumătate a zilei.

De Rusalii, vremea e caldă în toată ţara, chiar călduroasă în regiunile vestice, cu maxime de 26 - 27 de grade în depresiuni, potrivit specialiştilor.

În Capitală, începând de luni, vremea va fi călduroasă, meteorologii arătând că maximele ajung la 30 sau chiar 31 de grade. Cerul va fi variabil  şi este posibil să plouă în jurul prânzului. În schimb, marţi vremea se menţine caldă, călduroasă chiar în regiunile vestice, dar şi uşor instabilă.

Potrivit specialiştilor, va fi cald în primele ore ale dimineţii, în timp ce după-amiază instabilitatea atmosferică se accentuează din nou şi îşi spune cuvântul prin înnorări temporare, mai ales în regiunile extracarpatice şi la munte, unde pe arii restrânse vor fi averse, desc electrice şi răbufniri de scurtă durata ale vântului.

Specialiştii ANM susţin că şi marţi vremea în Capitală va fi călduroasă, cu maxime ridicate, de la 27 la 34 de grade.

În celelalte regiuni astfel de fenomene îşi vor face apariţia izolat. Maximele pleacă de la 26 grade pe litoral şi în depresiuni şi ajung la doar un grad de pragul caniculei în Camnpia de vest, unde termometrele arată până la 34 grade la umbră.

În a două parte a săptămânii vremea rămâne mai caldă decât în mod obişnuit iar ploi de vară, descărcări electrice şi rafale de vânt vor fi mai ales joi şi vineri, la deal şi la munte.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite