UPDATE Cod galben de furtună în Capitală. Ploi torenţiale în două judeţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai multe judeţe se află sub Cod galben de furtună FOTO Adevărul
Mai multe judeţe se află sub Cod galben de furtună FOTO Adevărul

Meteorologii au emis vineri o avertizare de Cod galben de furtună valabilă până vineri seară, la 21.40, în Capitală. Tot până atunci va fi valabil şi un cod galben de ploi abundente şi grindină, în mai multe zone din judeţele Iaşi şi Botoşani.

UPDATE  Meteorologii au emis o atenţionare de cod galben de furtună în Capitală, valabilă timp de o oră, în care se vor semnala frecvente descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni şi averse ce pot depăşi 15 l/mp.

Atenţionarea este valabilă pe arii extinse în Municipiul Bucureşti, între 20.40 şi 21.40.

În acest interval, în Capitală se vor semnala frecvente descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni, averse ce pot depăşi 15 l/mp şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

De asemenea, ANM a stabilit cod galben de ploi şi vânt, valabil până la 21.20, în sud-estul judeţului Botoşani, inclusiv în localităţile Santa Mare, Călăraşi, Răuseni şi în nord-estul judeţului Iaşi, inclusiv în localităţile Bivolari, Andrieşeni, Plugari.

Se vor semnala cantităţi de apă ce vor atinge şi depăşi 25...30 l/mp, izolat 35 l/mp, grindină de mici şi medii dimensiuni, intensificări de scurtă durată ale vântului, frecvente descărcări electrice.

UPDATE Specialiştii au emis o avertizare de Cod galben de furtună, valabilă până la ora 19.30, pentru judeţele Călăraşi, Ialomiţa şi Buzău

Se vor semnala descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni, averse ce pot depăşi izolat 20-25 de litri pe metru pătrat şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis o avertizare de scurtă durată de cod galben de vânt puternic. Avertizarea este valabilă pentru judeţele Botoşani, Iaşi, Vaslui, Galaţi, Bacău şi Vrancea, până vineri la ora 17.30.

Se vor semnala intensificări locale ale vântului care vor atinge şi depăşi 60..65 km/h, spun meteorologii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite