UPDATE Cod galben de lapoviţă şi ninsoare în trei judeţe din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Codul portocaliu de ploi a intrat în vigoare luni seara FOTO Adevărul
Codul portocaliu de ploi a intrat în vigoare luni seara FOTO Adevărul

Bucureşti şi judeţele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Tulcea şi Constanţa se vor afla sub cod portocaliu de ploi, până miercuri la ora 2.00,  fiind aşteptate precipitaţii de până la 80 de litri pe metrul pătrat, potrivit unei avertizări emise de Agenţia Naţională de Meteorologie (ANM).

UPDATE Agenţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de cod galben de scurtă durată, valabilă în intervalul orar 12.30 şi 14.00. Astfel, în judeţele Cosvasna, Braşov şi Harghita sunt anunţate cantităţi de precipitaţii în transformare în lapoviţă şi ninsoare în zonele limitrofe muntelui. De asemenea, anunţă meteorologii, cantităţile de precipitaţii mai pot depăşi 10-15 l/mp.

În intervalul menţionat procesul de răcire se va accentua, iar vremea va deveni deosebit de rece în regiunile extracarpatice şi cele centrale, unde frecvent temperaturile diurne se vor situa cu aproximativ 10 grade sub valorile medii multianuale ale acestei perioade a anului, arată meteorologii.

De altfel, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a cerut tuturor responsabililor din cadrul municipalităţii să ia măsurile necesare pentru a preveni problemele ce le-ar putea cauza ploile anunţate de meteorologi.

În plus, într-o şedinţă operativă convocată duminică la sediul Primăriei Municipiului Bucureşti, Oprescu a solicitat operatorilor din toate sectoarele să intensifice programul de curăţenie stradală şi să degajeze rigolele şi gurile de scurgere de deşeurile necontrolate (frunze, crengi etc.), iar echipelor ApaNova, să fie pregătite pentru intervenţie promptă şi să verifice zonele inundabile, pentru a degaja, dacă este necesar, acumulările de apă.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Ploi şi frig în toată România. Cod portocaliu de ploi pentru Bucureşti şi 8 judeţe din sud-est

Bucureşti şi judeţele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Tulcea şi Constanţa se vor afla, în intervalul luni, ora 21.00 - miercuri, ora 2.00, sub cod portocaliu de ploi, fiind aşteptate precipitaţii de până la 80 de litri pe metru pătrat, potrivit unei avertizări emise de Agenţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Bucureşti-cod portocaliu: o femeie, la spital după ce a fost lovită de o creangă. Inundaţii, străzi, tramvaie şi trolee blocate. Aglomeraţie la metrou

Capitala se află sub cod portocaliu de ploi, marţi, motiv pentru care aversele şi vântul puternic au dat peste cap viaţa bucureştenilor. Copacii căzuţi au blocat pe rând străzi ori chiar bulevarde, au avariat maşinile parcate, dar şi străzi din oraş au fost inundate complet. Bucureştenii sunt sfătuiţi de autorităţi să folosească mijloacele de transport în comun, cu precădere metroul pentru a evita eventualele pericole.

Navă americană de pasageri, redirecţionată spre alt port din Marea Neagră

O navă de croazieră care trebuia să acosteze în noaptea de luni spre marţi în Portul Constanţa a eşuat în manevre şi a trebuit să se îndrepte spre alt port din Marea Neagră. Vasul de pasageri Silver Spirit, cu 667 persoane la bord, a încercat să acosteze în Portul Constanţa, dar vremea nefavorabilă l-a împiedicat să se apropie de cheu în siguranţă.

Constanţa, copleşită de Codul portocaliu. Drumul European 60, blocat parţial

Codul portocaliu pune în dificultate judeţul Constanţa. Ploaia torenţială ţine din weekend şi va mai dura până miercuri. Combinată cu vântul de Dobrogea, ploaia lasă fără curent şi fără apă localităţi din judeţul Constanţa, dar şi zone din reşedinţa de judeţ.

Ploaia torenţială face ravagii. Zeci de gospodării, inundate la Budeşti şi Călăraşi

Ploaia torenţială ce nu mai conteneşte de mai bine de 48 de ore a dat bătăi de cap în mai multe localităţi din judeţ. Zeci de case au fost inundate la Călăraşi şi Budeşti, iar echipajele de pompieri abia au putut să facă faţă solicitărilor.

Prima ninsoare din sezon, la Braşov. Ninge cu fulgi mari ca-n poveşti

Prima zi din luna octombrie a venit în acest an în Braşov cu o ninsoare ca la carte. În această dimineaţă, au căzut primii fulgi de zăpadă din acest an în Braşov. De la ora 11.30 ninge cu fulgi mari, ca-n poveste.

Un microbuz cu elevi a rămas blocat în zăpadă la Vintileasca

Un microbuz cu elevi a rămas blocat în zăpadă la Vintileasca

În microbuz se aflau trei elevi, care făceau naveta de la Poiana Stoichii către şcoala din Bahnele, elevi care au ajuns în siguranţă la şcoală după ce s-a intervenit cu un utilaj al primăriei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite