O nouă tranşă de vaccin produs de Pfizer BioNTech soseşte luni în ţară

O nouă tranşă de vaccin produs de Pfizer BioNTech soseşte luni în ţară

Până la acest moment, ţara noastră a recepţionat 16.596.629 doze de vaccin produse de compania Pfizer. FOTO Shutterstock

O nouă tranşă de vaccin de la compania Pfizer BioNTech, care constă în 662.220 doze, soseşte mâine în ţară. Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană şi vor ajunge luni pe aeroportul din Otopeni, potrivit unui comunicat al Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID19.

Ştiri pe aceeaşi temă

Transportul către centrul de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă, potrivit aceluiaşi comunicat.

Dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional. Centrul Naţional de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea naţională care are competenţă în domeniul medicamentului de uz uman.

Până la acest moment, ţara noastră a recepţionat 16.596.629 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 7.269.098 au fost utilizate pentru imunizarea populaţiei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările