Nicolăescu: Reorganizarea caselor de sănătate, după 15 aprilie

Nicolăescu: Reorganizarea caselor de sănătate, după 15
aprilie

Ministrul Eugen Nicolăescu a anunţat încă de la 1 martie o reorganizare a CAS-urilor şi a DSP-urilor FOTO: Adevărul

De la jumătatea lunii aprilie ar putea începe mult anunţata reorganizare a caselor de sănătate din ţară, a declarat ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

La 1 aprilie încep să se semneze contractele dintre casele de asigurări de sănătate şi furnizorii de servicii, iar după 15 aprilie vor putea să se realizeze reorganizările caselor de sănătate din ţară, a anunţat ministrul Nicolăescu miercuri, în deschiderea Conferinţei Naţionale de Medicina Familiei 2013.

De asemenea, ministrul Sănătăţii a mai anunţat că programele naţionale de sănătate, derulate de Ministerul Sănătăţii şi de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), au fost aprobate, miercuri, printr-o Hotărâre de Guvern. Noile programe erau aşteptate încă de la 1 martie.

Eugen Nicolăescu a anunţat la jumătatea lunii martie că direcţiile judeţene de sănătate publică (DSP) şi casele judeţene de sănătate publică (CAS) vor fi reorganizate. Proiectul lansat în dezbatere publică prevede limitarea numărului de DSP-uri la opt unităţi regionale, care să aibă în subordine 34 de oficii judeţene de sănătate publică. De asemenea, serviciile judeţene de ambulanţă se vor reorganiza în opt servicii regionale, cu 33 de staţii regionale.

Prin această reorganizare, vor fi disponibilizaţi 3.000-4.000 de bugetari, iar economiile pe care le prevede ministrul Sănătăţii sunt de aproximativ 50 de milioane de euro, bani care vor rămâne în sistemul de sănătate şi vor suplimenta bugetul programului de cancer, de exemplu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările