Judeţ cu judeţ :Un copil de nouă ani din Oradea a căzut de la etajul cinci al unui bloc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
No title
No title

Credincioșii reformați din localitatea Ciumeşti, Satu Mare, au arat o bucată de pământ din cimitir ca să cultive porumb şi grâu. Electoratul din Harghita a trecut, duminică, pe buletinele de vot o a treia opţiune: autonomia. Cel mai mare observator astronomic din România destinat publicului se va deschide la Galaţi. Un copil de nouă ani din Oradea a căzut de la etajul cinci al unui bloc

ALBA. Suflă vântul prin cea mai căutată staţiune de schi din judeţ. Cele 65 de cabane şi pensiuni de la Arieşeni sunt aproape goale fiindcă pârtia de la Vârtop nu a fost acoperită cu zăpadă.

ARAD. Înghesuială pentru cadouri de criză. Sute de arădeni se îngrămădesc în fiecare weekend pentru a pune mâna pe chilipirurile din Piaţa Obor din Arad. Lucrurile sunt de calitate mai proastă, dar clienţii sunt atraşi de preţurile negociabile.

ARGEŞ. Un fost deţinut a fost găsit mort, ieri, pe o uliţă din comuna Hârseşti. Poliţiştii cred că Florin Rungeanu (39 de ani) a fost ucis. El fusese eliberat anul trecut din închisoare, după ce a ispăşit nouă ani de pedeapsă că şi-a ucis tatăl.

BACĂU. Peste 1.800 de copii cu vârste de până la şase luni nu au fost vaccinaţi la termen împotriva hepatitei B. Cabinetele medicale din Bacău nu mai au de două luni vaccinul antihepatic, din cauză că Direcţia de Sănatate s-a împotmolit într-o licitaţie.

BIHOR. Un băiat de nouă ani a căzut ieri de la etajul cinci al blocului în care locuieşte şi a ajuns în stare gravă la spital. Căderea copilului a fost aplanată de o copertină. Poliţiştii vor stabili dacă a fost sau nu vorba de un accident.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. EleviiColegiului Naţional „Andrei Mureşanu" din municipiul Bistriţa au adus, ieri, la şcoală calendare şi agende vechi pentru care au primit caiete de notiţe şi pixuri ecologice. Programul a fost iniţiat de o firmă de publicitate locală şi va continua şi anul viitor, scopul acestuia fiind de a-i obişnui pe elevi cu produsele ecologice.

BOTOŞANI. Samsarii imobiliari, la control. Inspectorii verifică dacă cei care au câştigat din vânzarea de imobile sau terenuri între 2006 şi 2009 au plătit la stat impozitul corespunzător.

BRAŞOV. Serbări anulate. Zeci de grădiniţe au suspendat tradiţionala serbare de Crăciun, din cauza gripei porcine. Unele educatoare preferă totuşi să o organizeze, fără să-i invite însă pe părinţi şi pe bunici.

BRĂILA. Criza loveşte în petrecerea de Revelion. Deşi resturantele din municipiul Brăila se întrec în oferte, există localuri unde nici măcar jumătate dintre locuri nu au fost ocupate. Preţurile pentru petrecerea nopţii dintre ani variază între 150 şi 200 de lei.

BUZĂU. Cutremur în regiunea Vrancei. Duminică seara, localnicii din Râmnicu Sărat şi din comunele învecinate au simţit cum se zgâlţâie pământul. Seismul a avut magnitudinea de 4 grade pe scara Richter.

CARAŞ-SEVERIN. „Ecoaventură" în pădurile judeţului. 30 de tineri au participat, timp de o săptămână, la un program care a îmbinat sporturile extreme cu protecţia mediului. „Aventura" continuă până la sfârşitul anului.

CĂLĂRAŞI. Elevii, la vaccinat! Între 11 şi 31 decembrie, şcolarii cu vârste de până la 16 ani vor fi imunizaţi împotriva gripei porcine.

CONSTANŢA. Caravana lui Moş Crăciun organizată de Crucea Roşie porneşte astăzi prin şcoli pentru a colecta daruri pregătite de elevi pentru copiii din familiile nevoiaşe. Moşul va colinda şcolile timp de două săptămâni.

CLUJ. Pentru o programare la un consult medical de specialitate, clujenii trebuie să aştepte între o săptămână şi trei luni. Cel mai greu se ajunge la Institutul Oncologic „Ion Chiricuţă" din Cluj-Napoca, unde vin pacienţi din tot Ardealul. Ieri, aici se făceau programări pentru luna februarie 2010. La Institutul Inimii „Niculae Stăncioiu" listele sunt făcute „doar" până în ianuarie.

COVASNA. Aproape 9 milioane de lei, pentru reabilitarea termică. Consiliul Local Sfântu-Gheorghe va aproba, mâine, documentaţia necesare izolării termice a 500 de apartamente din municipiu.

DÂMBOVIŢA. Trai cu 4 lei pe zi. Cei cinci membri ai familiei Păun din comuna Potlogi trebuie să trăiască cu 630 de lei pe lună, din ajutoare sociale şi alocaţii. Tatăl celor trei copii are un picior amputat, iar soţia sa e bolnavă de cancer.

DOLJ. Ionuţ Cristian Dinu, cel care, la 26 iunie, a împuşcat-o în cap cu arma de vânătoare pe Alexandra Iancu (19 ani), a susţinut ieri în faţa magistraţilor craioveni că arma i s-a descărcat accidental. El va rămâne în arest pentru încă 30 de zile, următorul termen de judecată fiind la 18 ianuarie.

GALAŢI. Mai aproape de stele. Cel mai mare observator astronomic din România se va deschide la Galaţi. Acesta va fi inaugurat până în luna martie a anului viitor, în incinta Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii.

GIURGIU. Ţeapă de 3,5 milioane de euro. Doi administratori ai unei societăţi din Giurgiu sunt cercetaţi pentru evaziune fiscală fiindcă au păgubit statul cu peste 12 milioane de lei prin neînregistrarea contabilă a operaţiunilor comerciale şi a veniturilor realizate.

GORJ. Lucrările la parcarea supraterană din Piaţa Centrală Târgu-Jiu au întârziat cu un an. De vină ar fi autorităţile, care nu au eliberat terenul, conform contractului dintre un investitor local şi primărie.

HARGHITA. Electoratul a ales autonomia în locul preşedintelui. Reprezentanţii Biroului Electoral Judeţean au declarat că zeci de alegători au desenat şi ştampilat pe buletinele de vor un al treilea pătrat, în care au scris „autonomia".

HUNEDOARA. Accident mortal la mina Paroşeni. Un miner în vârstă de 42 de ani a murit ieri, după ce a căzut de la o înălţime de aproape trei metri. Andrei Covaci a alunecat pe scări în timp ce verifica un puţ.

IALOMIŢA. Cei peste 5.000 de pensionari din municipiul Slobozia îşi vor putea petrece timpul liber într-un club al persoanelor vârstnice, care va fi inaugurat în luna ianuarie.

IAŞI. Biserică-monument lăsată în paragină. Şefii Consiliului Judeţean susţin că nu mai au bani pentru reabilitarea Bisericii Banu deşi, potrivit unui parteneriat, ar fi trebuit să aloce 172.000 de lei pentru restaurarea clădirii.

ILFOV. Montarea bradului înalt de 17 metri şi decorarea străzilor de sărbători în oraşul Buftea se vor finaliza astăzi, a anunţat primăria. În această seară, locuitorii se pot bucura de inaugurarea festivităţilor de sezon.

MARAMUREŞ. Invenţie inedită: „bota fermecată". Petru Godja, din Valea Stejarului, a găurit o bucată de lemn de stejar de 1,4 metri şi a turnat în ea palincă. El vinde bâtele „magice" cu preţuri cuprinse între 250 şi 400 de lei.

MEHEDINŢI. Grenadă în parc! Un trecător a descoperit, ieri, într-un parc din Drobeta-Turnu Severin o grenadă. Poliţiştii au interzis accesul în zonă până la ridicarea muniţiei.

MUREŞ. Peste 60% din cei 5.182 de mureşeni care au absolvit cursurile de calificare în agricultură şi-au găsit de lucru în acest domeniu. Dintre aceştia, 518 au achiziţionat utilaje agricole şi animale şi şi-au modernizat fermele.

NEAMŢ. Moş Crăciun vine în grădiniţele din Piatra Neamţ doar cu semnătură. Părinţii vor trebui să-şi dea acceptul în scris pentru ca serbarea de Crăciun să aibă loc. De teama gripei porcine, unii dintre directori vor să renunţe la spectacol.

OLT. Toaletă de mii de euro în centrul Slatinei! Edilii au hotărât să cumpere de la un om de afaceri WC-ul de pe esplanada din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor. Acesta a fost evaluat la aproape 12.000 de euro, deşi starea în care se află este jalnică.

PRAHOVA. Vaccinare antiporcină refuzată. Doar 15% dintre prahovenii care fac parte din grupele de risc - elevi, studenţi, cadre din Ministerul Administraţiei şi Internelor - au acceptat imunizareapână ieri, la jumătatea campaniei de vaccinare.

SATU MARE. Cimitir arat. Credincioşii reformaţi din localitatea Ciumeşti au intrat, zilele trecute, cu tractorul pe o bucată de pământ din cimitir. Zona era folosită de mai mulţi ani ca fâneaţă, aşa că preotul Csoka Denes s-a gândit să cultive aici porumb şi grâu.

SĂLAJ. Sistem wireless, camere web, scannere şi calculatoare de ultimă generaţie vor fi montate, până la 14 decembrie, în bibliotecile din 20 de comune. Proiectul a fost realizat cu susţinerea Fundaţiei Bill & Melinda Gates.

SUCEAVA. Preoţii, indulgenţi cu miresele gravide. 30 de cupluri s-au cununat religios de la începutul postului, după ce au obţinut dezlegare de la clerici. Preoţii au fost îngăduitori mai ales în cazurile în care viitoarele soţii sunt deja însărcinate.

SIBIU. Feerie la Târgul de Crăciun. Cele 70 de căsuţe de lemn la care se vând produse tradiţionale de iarnă, cadouri şi băuturi calde sunt principala atracţie a târgului deschis toată luna decembrie, în Piaţa Mare din centrul Sibiului.

TELEORMAN. În timpul alegerilor desfăşurate duminică au avut loc 16 infracţiuni. 20 de persoane sunt au acum dosar penal.

TIMIŞ. Tinereţea Hertei Muller, subiect pentru postul public de televiziune al nemţilor. Reporterii ARD au sosit la Timişoara pentru a realiza un reportaj despre viaţa scriitoarei care va primi oficial Premiul Nobel joi, la Stockholm.

TULCEA. La Şantierul naval STX Ro Offshore Tulcea a fost lansată ieri cea de-a 12-a navă construită de la începutul acestui an. Noul remorcher are o lungime de 110 metri şi o lăţime de 24 de metri.

VASLUI. Planetariu digital la Bârlad. De săptămâna viitoare, cei care vor să vadă imagini 3D cu planete, comete şi asteroizi sunt aşteptaţi la Pavilionul Muzeal „Marcel Guguianu". Planetariul are 39 de locuri, iar un bilet costă 3 lei.

VÂLCEA. Focuri de armă după spărgători de maşini. Doi tineri au fost surprinşi de poliţişti, duminică noaptea, în timp ce furau dintr-un autoturism, în Râmnicu Vâlcea. Agenţii l-au oprit pe unul dintre ei, un minor de 17 ani, după ce au tras mai multe focuri în aer. Celălalt a fugit.

VRANCEA. Doar şase blocuri din Focşani au obţinut 30% de la bugetul local pentru a fi reabilitate termic. Municipalitatea spune că cei 6000.000 de lei disponibili sunt insuficienţi pentru  acoperirea tuturor celor 160 de cereri.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite