INSP: Aproape 450 de persoane s-au infectat cu SARS-CoV-2 după rapel, iar alte patru au murit. De ce boli sufereau

INSP: Aproape 450 de persoane s-au infectat cu SARS-CoV-2 după rapel, iar alte patru au murit. De ce boli sufereau

Patru persoane au decedat la o săptămână după a doua doză de vaccin anti-COVID FOTO Arhivă

Datele Institutului Naţional pentru Sănătate Publică, INSP, arată că 446 de persoane s-au infectat cu SARS-CoV-2 după ce s-au vaccinat cu ambele doze, iar patru persoane au murit. Acestea aveau peste 70 de ani şi aveau boli cronice asociate.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Din cele 446 de cazuri, s-au înregistrat 4 decese, la persoane de peste 70 de ani, la o săptămână după administrarea celei de-a doua doze de vaccin. Toate aceste persoane aveau comorbidităţi, în special boli cardiovasculare”, potrivit datelor INSP, solicitate de Libertatea
 
Cât priveşte celelalte 442 de persoane care s-au îmbolnăvit după vaccinare, INSP nu are date privind formele clinice de boală şi nici referitoare la eventuale spitalizări. 
 
Până la 23 februarie, când coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiţă, a anunţat public cifra celor 446, se imunizaseră 601.573 de persoane cu două doze, reprezentând 0,08% din totalul celor care făcuseră rapelul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările