Haos la Urgenţă: unii sunt daţi afară, alţii demisionează

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În urmă cu două luni, angajaţii au blocat activitatea spitalului
În urmă cu două luni, angajaţii au blocat activitatea spitalului

În vreme ce o comisie se chinuie, la solicitarea Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, să găsească angajaţi de disponibilizat, peste 100 de angajaţi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Brăila şi-au dat demisia şi şi-au luat lumea în cap.

 În acest fel, spitalul brăilean a ajuns să se confrunte cu o criză gravă de personal.În septembrie 2010 izbucnea, la Brăila, una dintre cele mai aprige greve a personalului medical din România. Motivul: CJ, în calitate de proprietar al spitalului, hotărâse să concedieze 150 de angajaţi.

În urma evenimentelor de atunci, autorităţile au căzut de acord că este necesară o comisie care să decidă ce persoane vor fi date afară. Termenul de rezolvare a problemei expiră mâine. „Am cerut o situaţie a celor care au cerut să intre în şomaj, să vedem deciziile de intrare în şomaj", ne-a declarat preşedintele Sindicatului Sanitas, Aurelia Chelariu. Pe de altă parte, managerul Spitalului Judeţean, Rodica Sin, spune că nu este nevoie să fie oameni disponibilizaţi. „Este posibil să se facă redistribuiri, pe secţii", ne-a declarat Rodica Sin.
Asistentul Marian Petre (39 ani) este unul dintre cei care au decis să plece în străinătate, unde a mai lucrat între 2004 şi 2007.

„Ne vin periodic controale de la Consiliul Judeţean tot felul de fătuci şi de experţi în nimic, care îşi dau cu presupusul asupra muncii noastre. Sunt atât de nepregătiţi că habar nu au de lege. Decât să fiu la cheremul lor, prefer să plec din nou în străinătate", şi-a spus oful Marian Petre.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite