Cea mai lungă pistă pentru biciclişti va fi construită în judeţul Harghita

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai lungă pistă pentru biciclişti din România va fi construită în judeţul Harghita, pe Drumul European E 578, potrivit Agerpres. Drumul include aproximativ 150 de kilometri pe

Cea mai lungă pistă pentru biciclişti din România va fi construită în judeţul Harghita, pe Drumul European E 578, potrivit Agerpres. Drumul include aproximativ 150 de kilometri pe teritoriul judeţului Harghita, între localităţile Băile Tuşnad, Miercurea Ciuc, Gheorgheni şi Topliţa.

Conform declaraţiilor făcute la sfârşitul săptămânii trecute de preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, Drumul European E 578 va fi reabilitat complet în perioada următoare, proces care va include şi construcţia pistei pentru biciclişti.

Investiţie de sute de milioane de euro

Reprezentantul administraţiei judeţene a explicat că modernizarea şoselei presupune o investiţie consistentă, de câteva sute de milioane de euro, care va fi asigurată de Banca Europeană de Investiţii.

În ceea ce priveşte realizarea pistei pentru biciclişti, Borboly Csaba a subliniat necesitatea creşterii surselor bugetare de finanţare pentru această investiţie. Totodată, contractul de execuţie a lucrărilor de modernizare a şoselei ar trebui modificat.

Preşedintele CJ Harghita a mai precizat că va avea o discuţie cu ministrul mediului Attila Korodi şi cu ministrul lucrărilor publice Laszlo Borbely pentru a găsi soluţii în vederea realizării acestui proiect.

În acelaşi timp, proiectele administraţiei judeţene Harghita includ construirea de piste pentru biciclişti şi pe alte drumuri din judeţ. Potrivit preşedintelui CJ, în prezent această ipopteză este analizată împreună cu primarii din judeţ.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite