Cazurile grave de gripă porcină vor fi trimise la Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În plină pandemie de gripă nouă, Spitalul de Copii nu are o secţie de terapie intensivă pentru tratarea cazurilor grave ale gripei porcine.

Ministerul Sănătăţii nu a aprobat înfiinţarea unui asemenea compartiment pe perioada pandemiei de gripă deşi virusul AH1N1 a fost contactat până acum de cel puţin 30 de copii.

,,Am solicitat Ministerului Sănătăţii patru paturi cu ventilatoare pentru a reuşi stabilizarea cazurilor grave care ar putea apărea la copii. Spitalul de Pediatrie nu are o secţie de terapie intensivă unde pot fi internaţi copiii care suferă complicaţii din cauza gripei porcine. Cererea ne-a fost respinsă" a declarat dr. Gheorghe Apetroaie, director adjunct Direcţia de Sănătate Publică Botoşani.

Ministerul a decis astăzi disponibilizarea unei ambulanţe dotată cu echipament de urgenţă de la Centrul Universitar Iaşi care va prelua toate aceste cazuri grave internate la Spitalul de Copii şi le va transporta la Spitalul Clinic de Boli Contagioase din Iaşi.  Toată această operaţiune durează minim trei ore dacă ambulanţă nu este solicitată la alte cazuri.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite