Britanicii ne scapă de câinii maidanezi: Îi adoptă şi le oferă o nouă viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cruzimea față de patrupedele din România i-a făcut pe cei de la Hillside Animal Sanctuary, o organizație britanică, să inițieze o campanie prin care preiau câini vagabonzi din două adăposturi bucureștene și îi dau înspre adopție în Marea Britanie.

"Am auzit cu toții de câini maltratați, dar în România cruzimea față de câini nu are limite", a declarat John Watson, directorul Hillside Animal Sanctuary. "Înainte nu puteam face nimic, dar în ianuarie, când s-a schimbat legea carantinei, am avut șansa de a lua câinii și de a le oferi o nouă viață", a mai spus acesta.

Organizație cheltuie 200 de lire sterline pentru fiecare câine adus din România. Noile prevederi ale legii carantinei din Regatul Unit impun ca animalul să fie vaccinat, marcat cu microcip, să aibă documentația necesară și să fie transportat de o companie autorizată, relatează BBC.

Până acum, cei de la Hillside au ajutat în jur de 50 de câini, iar jumătate dintre aceștia au fost deja adoptați.

Watson povestește despre primii 14 maidanezi pe care i-a primit din România. "Erau atât de maltratați, încât ar fi putut să sară pe noi când ne-am apropiat de ei, dar n-au făcut-o. Ai venit înspre noi", spune acesta.

Unul dintre câini, Petronel, avea abdomenul aproape secţionat de o sârmă și își pierduse un ochi în urma bătăilor administrate.

"Am fost întrebați de ce facem asta. Odată ce știi că așa ceva se întâmplă, nu poți spune <<ajutăm doar câinii din Marea Britanie>>", spune Watson.

Un oficial de la o asociație chinologică internațională crede că tot mai multe organizații vor adopta modelul celor de la Hillside, acum că legislația s-a schimbat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite