Articol publicitar

Beneficiile cursanţilor proiectului DECIS  ,,Dezvoltarea oportunităţilor de carieră şi investiţie la şanse de ocupare’’

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
fotosfera

În primăvara anului 2014 Technical Training SRL şi partenerii săi, TECHNIKI EKPEDEFTIKI S.A. şi STAFF CONSULT SRL, au iniţiat proiectul “Dezvoltarea oportunităţilor de carieră şi investiţie la şanse de ocupare DECIS”, proiect cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Obiectivul general al proiectului presupune creşterea şanselor de integrare durabilă pe piaţa muncii pentru persoane inactive sau şomeri.

Pentru a se atinge obiectivul asumat, primele etape din derularea proiectului au acordat o atenţie deosebită activităţilor de informare şi publicitate, prin care s-au adus informaţii relevante mai aproape de cei care se încadrau în grupul ţintă. S-a reuşit să se utilizeze eficient diversele canale de comunicare: am transmis mesajele noastre către persoanele interesate, dar am şi primit de la acestea reacţii. Iar reacţiile primite merită multă atenţie din partea noastră.

,,Credeţi că mă mai angajează cineva la varsta mea? Cine mai are nevoie astazi de meseria pe care o am eu? Nu am experienţă în domeniile care se caută! Oare mai pot învăţa o nouă meserie?’’ Pe cât de justificate sunt, pe atât de greşită este resemnarea pe care o putem ghici în spatele acestor întrebări.

Proiectul DECIS îşi propune să colecteze şi să pună la dispoziţia celor interesaţi informaţii despre locurile de muncă disponibile şi despre potenţialii angajatori. Odată identificate locurile de muncă disponibile pe piaţa muncii, este necesară evaluarea modului în care abilităţile personale şi calificările profesionale răspund exigenţelor potenţialilor angajatori. Această auto-evaluare face trecerea către eliminarea minusurilor personale, prin dobândirea de noi calificări sau prin absolvirea unor cursuri de pregătire. Pentru a răspunde acestor nevoi de perfecţionare a celor aflaţi în şomaj, participanţii care vor fi selectaţi să participe la programele de pregătire din cadrul proiectului vor avea următoarele beneficii:

  • subvenţie de 350 de lei pe lună pe durata desfăşurării cursului;
  • şanse sporite de obţinere a unui loc de muncă după finalizarea cursurilor de pregătire;
  • îndrumare privind dezvoltarea carierei;
  • participarea la evenimente de tipul “bursa locurilor de muncă, prin care se facilitează contactul cu potenţialii angajatori;
  • schimb de experienţă în ţara de origine a partenerilor transnaţionali (în baza punctajului obţinut la evaluare, după finalizarea cursurilor).

Pentru detalii suplimentare privind proiectul "Dezvoltarea Oportunităţilor de carieră şi investiţie la şanse de ocupare - DECIS” vă rugăm să ne contactaţi la:

Technical Training S.R.L.

                                             Str. Prof. Ion Bogdan nr. 4-6

Sector 1, Bucureşti http://proiectdecis.ro

                                       Tel.: 021.252.24.95; Fax: 021.252.24.97;

                  E-mail: office.ttraining@gmail.com; technical.decis@gmail.com sau

                  Pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Cursuri.Gratuite.Decis

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii  Europene sau a Guvernului României

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite