Asigurații CNAS ar putea solicita medicamente mai ieftine de la doctor, dacă nu și le permit pe cele prescrise

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Statul cumpără medicamente multe pentru boli uşoare
Statul cumpără medicamente multe pentru boli uşoare

Asiguratii vor putea fi informati cu privire la costurile tratamentului prescris de medic si vor putea solicita medicamente mai ieftine, in cazul in care nu si le permit pe cele prescrise initial, potrivit unui proiect de hotarare al Ministerului Sanatatii ce modifica Contractul cadru privind conditiile de acordare a asistentei medicale.

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) si Ministerul Sanatatii (MS) au publicat recent un proiect de hotarare ce contine o serie de modificari la Contractul cadru privind conditiile de acordare a asistentei medicale, stabilind ca asiguratii vor putea solicita un tratament mai ieftin, pe care sa-l poata suporta financiar.

Astfel, proiectul de act normativ introduce obligatia ca medicii sa aduca la cunostinta asiguratului nivelul contributiei personale pe care acesta va trebui sa o suporte la achizitionarea medicamentelor prescrise.

Mai mult decat atat, noile reglementari va dau posibilitatea ca, in cazul in care nu veti putea sustine financiar costul tratamentului, sa puteti solicita un tratament mai ieftin. In aceasta situatie, medicul va poate recomanda alte medicamente care raspund atat nevoii de tratament, cat si cerintelor financiare.

Totodata, modificarile aduse Contractului cadru cuprind si mentiunea ca medicii vor furniza tratamentul adecvat si, in acelasi timp, va vor informa cu privire la efectele terapeutice ale medicamentelor prescrise.

Citește articolul integral: Modificari la Contractul cadru in sanatate: asiguratii ar putea solicita medicamente mai ieftine de la doctor, daca nu si le permit pe cele prescrise

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite