Alarmant Bacalaureatul a dat gânduri de suicid mai multor absolvenţi de liceu

Alarmant Bacalaureatul a dat gânduri de suicid mai multor absolvenţi de liceu

Depresia cea mai des întâlnită cauză a sinuciderilor

Insuccesul înregistrat la examenul de bacalaureat i-a determinat pe mulţi liceeni să recurgă la gesturi disperate. Din păcate, numărul celor care nu au promovat examenul şi s-au gândit la sinucidere ca fiind o modalitate de a reacţiona în faţa eşecului, a ajuns la şase.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit psihologului Tudorel Butoi, sinuciderea este motivată de insucces, ia "eşecul la Bacalaureat e o traumă puternică pentru orice elev care încă nu a trecut prin traume puternice şi nu face diferenţa între un eşec şi o catastrofă".

Primul caz tragic, în care o elevă nu a mai făcut faţă presiunii Bacalaureatului, a fost înregistrat la Hunedoara. În ziua în care ar fi trebuit să susţină proba scrisă la limba română, adolescenta de 19 ani s-a aruncat de la etajul cinci al blocului în care locuia.

Citiţi mai multe despre acest caz: O elevă s-a aruncat de la etajul cinci şi a murit, înaintea primei probe scrise de la bacalaureat

Un caz similar s-a petrecut în Craiova, unde un tânăr de 19 ani s-a aruncat de la etajul patru, în urma unei discuţii aprinse pe care a avut-o cu tatăl său, care i-ar fi reproşat că a picat examenul. Din fericire, băiatul este conştient acum, iar starea lui este echilibrată.

Citiţi mai multe despre acest caz:  Elevul din Craiova care s-a aruncat de la etajul patru după ce a picat bacul este conştient. El şi-a spart oasele feţei şi urmează să fie operat

Un tânăr din Arad s-a împuşcat mortal cu arma de vânătoare a tatălui său, după ce a aflat că a picat proba de la matematică, la care a luat nota 2,95. El locuia în Arad cu mama lui, dar plecase în vacanţă la tatăl său, pădurar în Căprioara, unde s-a sinucis. 

Citiţi mai multe despre acest caz:  Un tânăr s-a sinucis cu arma de vânătoare a tatălui său după ce a picat bacul

O elevă din Bacău a vrut să-şi pună capăt zilelor, luând mai multe pastille, după ce a aflat că nu a luat bacalaureatul. Ea fost salvată, iar acum regretă ce a făcut.

Citiţi mai multe despre acest caz: O elevă din Bacău a încercat să se sinucidă pentru că nu a luat Bacalaureatul

Un alt tânăr din Braşov a intenţionat să se sinucidă după ce nu a promovat o probă a bacalaureatului. El a trimis un mesaj de adio la un post de televiziune central, iar jurnaliştii au avut timp să alerteze poliţia. Tânărul a fost salvat.

Citiţi mai multe despre acest caz: Un elev picat la Bacalaureat care a vrut să se sinucidă a fost salvat de poliţişti
 
La o săptămână de la afişarea rezultatelor la bacalaureat, o altă tânără a încercat să-şi pună capăt zilelor. Astăzi, o elevă din Sulina a s-a aruncat în Dunăre, dar a fost salvată la timp. Ea nu s-a prezentat la probele de la bacalaureat, iar motivul gestului său nu este clar.

Citiţi mai multe despre acest caz: O fată din Sulina s-a aruncat în Dunăre pentru că a ratat bacalaureatul!

În acest an, rata promovabilităţii examenului de bacalaureat la nivel naţional a fost cea mai mică din ultimul deceniu: 44,47%. Psihologii le recomandă părinţilor să fie cât mai atenţi cu copiii lor pentru a-i ajuta să treacă peste eşecul de la examen.

Citiţi aici zece sfaturi pentru părinţii elevilor deprimaţi din cauza rezultatelor slabe la bacalaureat

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările