Şoferii români, discriminaţi în Ungaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
90% din şoferii români de transport internaţional sunt nevoiţi să treacă prin Ungaria
90% din şoferii români de transport internaţional sunt nevoiţi să treacă prin Ungaria

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) acuză, într-un comunicat de presă, că şoferii români sunt "discriminaţi" în Ungaria, ţară care "se finanţează pe spatele transportatorilor rutieri din România, prin amenzile fără acoperire legală".

"Sub pretextul unor controale de rutină privind siguranţa traficului rutier, autorităţile ungare sancţionează abuziv, cu precădere transportatorii români. Se poate spune chiar că statul ungar se finanţează pe spatele transportatorilor ruţieri din România, prin amenzile fară acoperire legală, sau amenzi ilegale pentru motive imaginare, colectate pe loc (camioanele sunt blocate până la plata amenzilor)", arată comunicatul de presă.

În aceste condiţii, UNTRR acuză autorităţile rutiere din Ungaria de tratament discrimnatoriu faţă de transportatorii români.

"Având în vedere că 95% din operaţiunile de transport international ale transportatorilor români sunt intracomunitare, iar dintre acestea 90% se realizeaza cu statele membre din vestul Europei, necesitând astfel tranzitarea Ungariei, se impune luarea unor măsuri de urgenţă pentru normalizarea tratamentului la care sunt supuşi transportatorii români de catre autorităţile din Ungaria", se precizeaza în comunicat.

Află între ce sume sunt cuprinse amenzile ilegale, potrivit UNTRR

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite