79.200 doze de vaccin Moderna au sosit în ţară. Serurile vor fi utilizate pentru rapel

79.200 doze de vaccin Moderna au sosit în ţară. Serurile vor fi utilizate pentru rapel

Etapa de imunizare va începe din data de 04 martie 2021 FOTO EPA - EFE

O nouă tranşă de vaccin Moderna, de 79.200 de doze a fost livrată, miercuri, în România, pe cale terestră. Serurile vor sigura administrarea celei de a doua doze cu vaccinul Moderna pentru persoanele înscrise la vaccinare, a anunţat Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Ştiri pe aceeaşi temă

Totodată, potrivt CNCAV, dozele de vaccin vor fi distribuite în data de 2 martie 2021 către următoarele centre de vaccinare:

  • Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 26.800 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Braşov: 10.200 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Cluj: 10.290 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 8.500 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Craiova: 8.400 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 10.800 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Timişoara: 4.210 doze.
 
În centrele de vaccinare se vor utiliza dozele recepţionate de România în tranşa curentă, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.
 
Tranşa de vaccin sosită, miercuri, în ţară va asigura administrarea celei de a doua doze cu vaccinul Moderna pentru persoanele înscrise la vaccinare atât prin intermediul platformei, cât şi prin metodele deja cunoscute. Astfel că această etapă de imunizare va începe din data de 04 martie 2021.
 
În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, periodic, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările