51 de molecule pot beneficia de includere condiţionată în lista de medicamente compensate şi gratuite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 50 de molecule vor putea beneficia de includere condiţionată în lista de medicamente compensate şi gratuite, informează Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

Printre acestea se numără şi molecule pentru tratamentul fără interferon al hepatitelor virale, cronice şi ciroze hepatice tip C.

Potrivit Agerpres, criteriile de includere a pacienţilor în tratament cu interferon free sunt postate pe site-ul CNAS. Conform acestora, într-o primă etapă vor beneficia de tratament pacienţii aflaţi într-un stadiu avansat de fibroză, precum şi pacienţi aflaţi în stadiul F4 şi care nu au răspuns la tratamentele anterioare.

„Comisia de negociere a contractelor cost-volum şi cost-volum-rezultat, constituită din reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, ANMDM şi CNAS, care are ca principal scop verificarea întocmirii criteriilor de prioritizare, se întruneşte lunar pentru a analiza cererile deţinătorilor de autorizaţii de punere pe piaţă în vederea încheierii contractelor C-V/ C-V-R”, arată un comunicat de presă dat publicităţii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite