1.000 de doze de imunoglobulină au fost aduse miercuri prin Unifarm. Adrian Ionel, director general: „Alte 3.800 de doze vor intra în ţară sâmbătă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Ionel, directorul general Unifarm FOTO Arhivă personală
Adrian Ionel, directorul general Unifarm FOTO Arhivă personală

Compania Naţională Unifarm a adus miercuri în ţară 1.000 de doze de imunoglobulină, acestea urmând să ajungă în unităţile sanitare în următoarele zile. Aşa a declarat, pentru „Adevărul”, Adrian Ionel, directorul general Unifarm.

„Azi (miercuri, n,red,) am adus 1.000 de doze de imunoglobulină în ţară, pentru cei cu imunodeficienţe primare care nu răspund la Pentaglobin (un alt tip de imunoglobulină, n.red.). Din Pentaglobin mai avem pe stoc aproximativ 4.000 de doze. Alte 3.800 de unităţi urmează să intre în ţară sâmbătă”, a declarat directorul Unifarm pentru „Adevărul”.

Potrivit acestuia, toată cantitatea de imunoglobulină care va fi adusă în ţară până la sfârşitul anului, prin achiziţie directă, nu prin mecanismul de protecţie civilă care a fost activat de Ministerul Sănătăţii în urmă cu puţin timp, va fi asigurată cu bani de la bugetul de stat, după ce Guvernul a făcut o suplimentare a bugetului Unifarm pe 2018. 

„Până la sfârşitul anului aducem 150 de kilograme de imunoglobulină, adică 30.000 de fiole”, a completat oficialul. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite