Ziua şi scandalul în PNL. Ultima problemă, numărul real de alegători pentru competiţia de la Sectorul 3. Ce diferenţe au apărut între liste

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Antonel Tănase, actual şef al PNL Sector 3, mai vrea un mandat în fruntea organizaţiei. FOTO Facebook Antonel Tănase
Antonel Tănase, actual şef al PNL Sector 3, mai vrea un mandat în fruntea organizaţiei. FOTO Facebook Antonel Tănase

Un nou scandal a început în PNL, motivul fiind numărul real al persoanelor care au drept de vot la alegerile pentru şefia organizaţiei PNL Sector 3. Surse politice liberale au precizat că între lista comunicată de Secretariatul general şi cea a filialei sunt diferenţe majore. Printre candidaţi este şi actualul preşedinte al filialei, Antonel Tănase.

Surse din PNL au precizat pentru „Adevărul” că sunt purtate discuţii aprinse pe tema listei bune privind numărul de alegători pentru conducerea Sectorului 3. Lista actuală a PNL Sector 3, controlată în prezent de Antonel Tănase (preşedinte al filialei şi candidat pentru un nou mandat), are 719 persoane.

Pe de altă parte, situaţia anterioară care a fost comunicată Secretariatului PNL a fost de 478 de membri de partid cu drept de vot. Una din concluziile Comisiei de organizare a alegerilor (structură naţională), în urma şedinţei de marţi, a fost că pentru convocator ar trebui reţinut numărul de 478 de liberali cudrept de vot, iar decizia trebuie implementată de filiala de sector. Cu toate acestea, convocatorul nu a fost încă făcut public sau afişat pentru ca liberalii să ştie cine poate vota şi cine nu. 

De asemenea, sunt dispute în ceea ce priveşte situaţia cotizaţiilor, pentru că un membru de partid poate vota dacă are plătită cotizaţia la zi. 

Principalii candidaţi la şefia PNL Sector 3 sunt Antonel Tănase (actualul preşedinte), Stelian Bujduveanu (viceprimar al Capitalei), Claudia Benchescu (subsecretar de stat în MAI) şi Violeta Vijulie. Principalul contracandidat al lui Antonel Tănase este Claudia Benchescu, care ar avea inclusiv sprijinul lui Stelian Bujduveanu, susţin surse politice din PNL: 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite