Traian Băsescu: Ca un bun prieten i-am făcut Elenei Udrea recomandarea să nu candideze. Ca preşedinte de partid, eu am obligaţia să candidez

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a sfătuit-o pe Elena Udrea să nu candideze la alegerile parlamentare din 11 decembrie, însă nu a putut să o facă se se răzgândească în privinţa candidaturii. Băsescu spune că nu a luat încă o decizie definitivă, însă, ca preşedinte al PMP, are obligaţia să-şi asume o candidatură la parlamentare.

„Nu m-a surprins deloc, pentru că am discutat cu ea. Să clarifică lucrurile, doamna Udrea nu mai e membră în PMP de anul trecut, din primăvară. Am discutat cu ea înainte să ia decizia asta şi sugestia mea a fost să nu candideze, pentru că riscul să se prăvale pe ea şi alte dosare este major. I-am adus aminte de tratamentul de care a avut parte în plină campanie prezidenţială când i-au apărut fotografii, când a fost arestat soţul. Am prevenit-o că îşi asumă riscuri suplimentare dacă va candida. Ultima mea recomandare, şi discutată serios, a fost nu candida. Este decizia dânsei, este majoră şi nu poţi să-i schimbi decizia. Ca un bun prieten i-am făcut recomandarea să nu candideze'“, a spus Băsescu, despre decizia Elenei Udrea de a candida pentru un nou mandat de deputat.

Liderul PMP a lăsat săs e înţeleagă că, cel mai probabil, şi el va candida la alegerile parlamentare. „Nu am luat o decizie definitivă, dar este clar că fiind preşedinte de partid am obligaţia să iau steagul partidului în mână la alegerile legislative şi să candidez. Asta este obligaţia morală a unui preşedinte de partid. Trebuie văzut însă dacă acest lucru ajută partidul sau nu şi acest lucru îl vom şti în a doua parte a lunii octombrie. Vom face un studiu sociologic în timp util, că e bine să ne dăm seama, să ştim şi ştiinţific nu numai prin instinct sau prin obligaţia morală", a spus Băsescu, într-o la B1 TV.

Deputatul Elena Udrea a anunţat, miercuri, că va candida ca independent la alegerile parlamentare, că va strânge semnături în stradă şi îşi va face o campanie ieftină pe Facebook, precizând că nu s-a consultat cu fostul preşedinte Traian Băsescu, iar de aici drumurile lor se despart.

„Am luat decizia de a candida ca independent. O să strâng semnături în stradă şi o să-mi fac o campanie ieftină pe Facebook.  Nu m-am consultat cu fostul preşedinte. De aici drumurile noastre se despart", a spus Elena Udrea, după ce s-a încheiat şedinţa de judecată de la instanţa supremă în dosarul „Gala Bute”, potrivit News.ro.

Mai mult,  Udrea a precizat că îşi doreşte să ajungă şefa Comisiei de control al SRI. „Nu vreau să fac rău Partidului Mişcarea Populară şi am ales să candidez independent. Voi prezenta propunerile legislative pe care le voi propune. Vreau un loc în Comisia de Control a SRI, poate chiar preşedinte“, a completat fostul ministru din Guvernul Boc.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite